Облаци

VMware с нови проекти с отворен код за облачни приложения

Computer World

Два нови проекта с отворен код, създадени с цел да ускорят внедряването и по-ефективно използване на облачни приложения, представи VМware.

Lightwave - с фокус върху управление на достъпа, и Photon - Linux-базирана операционна система, позволяват на разработчиците да изграждат, внедряват и управляват приложения, оптимизирани специално за облачни среди. Според ИТ компанията, двата нови проекта се интегрират безпроблемно в представената наскоро от VMware първа за индустрията единна платформа за виртуализация на ресурсите в хибридния облак. Благодарение на отворения код на тези разработки, VMware ще работи в тясно сътрудничество с широка мрежа от бизнес партньори и с цялата общност от софтуерни инженери по налагането на общи стандарти, както и за гарантиране на високо ниво на сигурност и съвместимост на специално създадените за облака приложения, обясниха от компанията.

“Lightwave и Photon надграждат нашата единна платформа и ни позволяват да изпълним обещанието си да осигурим поддръжка за всяко едно бизнес приложение, включително и за облачно-базирания софтуер, коментира Кит Колбърт, вицепрезидент и главен директор технологии в Cloud-Native Applications поделението на VMware. - Тези два проекта, работейки заедно, позволяват на бизнеса да използва най-доброто от два свята: за разработчиците това са мобилността и скоростта на приложенията в контейнери, а ИТ администраторите успяват да поддържат необходимото за днешната бизнес среда ниво на сигурност и висока производителност.”

Project Lightwave има амбицията да се превърне в първата за индустрията технология за управление на достъп и идентичност на контейнери, която осигурява характерните за традиционните ИТ среди високи нива на сигурност и при облачно-базираните инфраструктури. Проектът осигурява допълнително ниво на сигурност като позволява на компаниите да наложат политиките за контрол на достъпа и управление на идентичността в рамките на цялата си инфраструктура, включително и при всички фази от разработката на приложенията.

Проектът Lightwave ще бъде публично достъпен по-късно тази година.

Photon допълва проекта Lightwave и представлява Linux базирана операционна система за стандартизирани приложения. С оптимизацията си за VMware vSphere и VMware vCloud Air среди, Photon позволява на бизнеса да използва традиционни и виртуални машини едновременно в единна платформа, като осигурява и нужното ниво на изолираност на отделните сегменти при работата им във виртуална среда.

Проектът Photon е достъпен за изтегляне от GitHub.

VMware традиционно работи с широка мрежа от партньори, за да осигури ефективна поддръжка на приложенията, специално разработени за работа в облачни среди. В тази насока и конкретно с развитието на проектите Photon и Lightwave на различно ниво са ангажирани компании като CoreOS, HashiCorp, Intel, Mesosphere, JFrog и Pivotal.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X