Облаци

Ръст в пазарния дял на VMware в България

Computer World

Пазарният дял на VMware в България продължава да бележи ръст. Това бе обявено по време на традиционна годишна конференция, организирана от компанията и нейният дистрибутор – NDB. В рамките й участниците имаха възможност да се информират и за последните новини от ежегодното техническо изложение – VMworld, което бе проведено в Барселона, Испания, и Сан Франциско, САЩ, по-рано през годината.

Конференцията VMware Virtualization and Cloud Symposium 2014 бе предназначена както за настоящи, така и за бъдещи клиенти на компанията, специализираща в областта на виртуализацията и облачните инфраструктури. Специален акцент на форума бе поставен и върху управлението на мобилни устройства.

Не само финансови институции, университети, частни фирми и предприятия избират VMware, а и все повече водещи институции от държавния сектор залагат на продуктите на компанията, за да изграждат инфраструктури, сподели Нина Благоева, управител на NDB, по време на откриването на форума. По нейни думи пазарният дял на софтуерния разработчик нараства продъжава на нараства „особено в последните 2-3 тримесечия“.

Диана Стефанова, управляващ директор на VMware за България, представи трите стратегически направления на компанията: софтуерно дефиниран център за управление на данни (Software Defined Data Center), хибридни облачни услуги (hybrid cloud) и технологии за управление на мобилни устройства, данни и приложения (end-user computing). „VMware България продължава да заема стратегическо място в глобалната структура и инвестициите тук се увеличават ежегодно – сподели Стефанова. – Екипът ни работи все по-тясно с клиентите ни в България и Европа, което ни позволява да отговоряме на техните нужди.“

Специален гост на събитието бе и Налаф Битар, новият старши вицепрезидент на VMware за продукта vSphere. Това бе първото му посещение в България, като поводът бе участието в симпозиума.

Събитието бе подкрепено от Dell Wyse, CommVault, EMC и Veeam и българските партньори на VMware – IBS и CNSys. Последните представиха свои успешни проекти с VMware. Също така на специално изградени щандове, гостите имаха възможност да разговарят с технически специалисти както от компаниите спонсори, така и от VMware.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X