Облаци

VMware и Suse Linux обявиха интеграция за ново IaaS предложение

Computer World

Понастоящем VMware vCloud Hybrid Service е базирана в център за данни в Лас Вегас, а от началото на септември услугата ще бъде разпростряна в още две локации – Санта Клара, Калифорния, и Стърлинг, ВирджинияНа 26 август VMware обяви наличността в САЩ на инфраструктурата като услуга (IaaS) VMware vCloud Hybrid Service. Това стана на конференцията VMworld в Сан Франциско, провеждана от VMware всяка година, в рамките на която малко по-късно Suse обяви, че още тази година към услугата ще бъде прибавена Suse Linux Enterprise Server заведно с пълна поддръжка. Това ще е първата комерсиално подкрепяна Linux операционна система, която услугата ще обхване.

Клиентите на услугата ще могат да си купуват от VMware месечен абонамент за поддръжка на Suse Linux Enterprise Server, който ще им осигурява обновления и „кръпки“.

Предимството, което vCloud Hybrid Service ще предложи на клиентите на Suse, е лекотата на движение и управление на Suse инстанции между техните ИТ среди и услугата, посочи Франк Риго, мениджър в Suse за партньорството между двете компании. Тъй като и локалните, и облачните инстанции ще работят върху хипервайзъра ESX на VMware, те ще могат да бъдат управлявани от VMware vCenter и VMware vCloud.

Имаме много клиенти, които вече използват Suse Linux в своите частни центрове за данни и искат да използват публичен облак – коментира Риго. – Сега те ще могат да употребяват същите инструменти, които използват в своите частни VMware среди, за да управляват Suse инстанциите си в публичен VMware облак.“

Suse Linux Enterprise Server ще бъде наличен в vCloud Hybrid Service Marketplace – портал, който предлага софтуер за облачни VMware среди. В портала има и безплатни версии на други две Linux дистрибуции – CentOS и Ubuntu Server.

Клиентите на Ubuntu Server, които се абонират за програмата за поддръжка Ubuntu Advantage на Canonical, могат да прилагат лицензите си за инстанциите на Ubuntu, работещи върху VMware vCloud Hybrid Service.

Suse планира да пусне подобно предложение, при което абонатите да могат да използват лицензите, закупени от Suse, за Suse Linux инстанциите във VMware-базиран облак. Все още обаче няма публично известни детайли за това.

Понастоящем VMware vCloud Hybrid Service е базирана в център за данни в Лас Вегас, а от началото на септември услугата ще бъде разпростряна в още две локации – Санта Клара, Калифорния, и Стърлинг, Вирджиния.

Suse и VMware работят заедно поне от 2010 г., когато Suse беше част от Novell. През 2010 г. дори се разнесе слух, че Vmware иска да купи Suse от Novell. В крайна сметка обаче Attachmate придоби Novell и отдели Suse от Novell като самостоятелна бизнес единица.

IDG News Service Ню Йорк

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X