Облаци

Арън Леви: Box значително ще се подобри през идните 18 месеца, мислим и за IPO

Computer World

Доставчикът на услуги за облачно съхранение и споделяне на файлове Box планира да предложи по-добри възможности за сътрудничество през следващите 18 месеца, а през 2014 г. или 2015 г. може и да стане публично търгувана компания.

Не очаквам да станем публична компания тази година, но това е нещо, за което определено мислим и говорим в контекста на следващите 2 г. – заяви Арън Леви, съосновател и CEO на компанията. – Нямам конкретен времеви план [за първичното публично предлагане - IPO], защото има толкова много неща, в които инвестираме сега с цел растеж, но е нещо, с което сме наясно и сме много чувствителни на тази тема.“

Box, която привлече финансиране от над $300 млн., откакто бе основана през 2005 г., вече разполага с над 150 000 клиента, 90% от които са от Fortune 500, и повече от 15 млн. крайни потребители. Приходите на Box скочиха с почти 150% миналата година заради повишеното търсене на услугите й.

Един от аспектите на растеж, върху които се е съсредоточила компанията, е международната експанзия. Преди по-малко от 1 г. Box отвори първата си европейска централа в Лондон с тази цел и Леви коментира, че резултатите от това са надминали очакванията. „Международната възможност е огромна за нас“, каза той.

След като установи стабилно присъствие в Европа, Box сега се е насочила към Япония и цели да повиши дела на приходите си от чужбина от настоящите под 20% от общите приходи до между 30% и 40% през следващите няколко години.

Разбира се, Box се надбягва на тази пътека с други играчи, като Dropbox, Egnyte, YouSendIt, Google Drive и SkyDrive на Microsoft.

Имаме много дълга пътна карта за сътрудничеството и споделянето на файлове и за това как хората могат да работят с данните и съдържанието си. Все още сме в началото на тази карта. Това, което виждате днес, не е това, което ще бъде продуктът ни след 6 или 18 месеца“, изтъкна Леви.

Две скорошни придобивания дават идея за това, което предстои.

През май Box придоби мобилното приложение Folders още преди то да е направило пазарния си дебют. То е разработено за iOS и предлага мобилен фронтенд интерфейс за Box, Google Drive и Dropbox. От Box обясниха, че технологията на Folders ще бъде влята в тяхното iOS приложение. Folders включва инструменти за разглеждане на PDF, текстови файлове, изображения и видео, музикален плейър, инструмент за заснемане на снимки и клипове и възможност за създаване и редактиране на бележки.

Също през май компанията придоби и Crocodoc, чиято HTML5 технология ще подобри начина, по който документите се съхраняват и сае зареждат за разглеждане в Box.

В момента полагаме много усилия, за да сме сигурни, че предлагаме най-простата за употреба услуга за управление и консумация на съдържание“, заяви Леви.

Той е убеден, че атрактивността на Box ще продължи да нараства заедно с популярността на базирания в облака бизнес софтуер. „Клиентите преминаха от това да използват една или половин дузина облачни услуги в бизнеса си към употребата на стотици такива, така че ще има все повече търсене за централизиране на бизнес съдържание в Box и за възможността това съдържание да е достъпно през всички приложения, които използвате“, обясни Леви.

Box вече предлага и постоянно подобрява развойна платформа за услугите си, така че внъшни лица и организации да могат да свържат инструментите, приложенията и системите си с Box. „Искаме Box да бъде платформата в основата, където се случва това сътрудничество и споделяне на съдържание, затова трябва да инвестираме директно в приложения, които ще движат напред това, както и във функционалности на платформата, които ще създадат тези изживявания“, обясни Леви.

IDG News Service Маями

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X