Облаци

Netflix дава $100 000 на разработчици, които могат да „подобрят облака за всички“

Computer World

Американската компания Netflix предлага като награда общо $100 000 в предизвикателството Netflix Cloud Prize, насочено към разработчици, които могат да „подобрят облака за всички“.

Netflix Cloud Prize е глобално състезание, в което разработчиците имаш шанс да дадат най-доброто от себе си, за да подобрят функциите, използваемостта, качеството, стабилността и сигурността на изчислителни ресурси, доставяни като услуга през Интернет.

Надпреварата е разделена на 10 категории, като наградата във всяка е $10 000. Победителите в тях ще бъдат отсъждани от жури, в чийто състав влиза главният технологичен директор на Amazon.com Вернер Фогелс, главният учен в Thoughtworks Мартин Фаулър, авторът на Cloudonomics и старши вицепрезидент в Telx Джо Уайнман, експертът по обучение на разработчици от Университета Орхус Ейно Кори и облачният вицепрезидент в Netflix Юри Израилевски.

Крайният срок за изпращане на предложения е 15 септември 2013 г. Победителите ще бъдат обявени през октомври, а награждаването ще се случи през ноември на конференцията Re:Invent, организирана от Amazon Web Services (AWS) в Лас Вегас.

Без съмнение много от ключовите идеи, които ще отведат облака на следващото ниво, предстои да бъдат заченати, изследвани и разработени, и това състезание е посветено точно на това“, заяви Нийл Хънт, главен продуктов директор в Netflix.

Всички предложения ще бъдат безплатно достъпни за всеки, заявиха от Netflix. От компанията добавиха, че, след като са преминали към облачна платформа за общи цели, техните инженери са създали технологии, които от самото начало са споделяни безплатно с обществото като софтуер с отворен код.

Поставяме железопътните линии за приемането и употребата на облака – каза Хънт. – Netflix Cloud Prize има за цел да подобри разбирането на това какво се изисква за изграждането на естествени (native) приложения за облака, които напълно се възползват от възможностите за мащабируеми изчисления.“

Computerworld Великобритания

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X