Облаци

Излезе първата бета на Red Hat Enterprise Virtualisation 3.1

Computer World

Настоящите клиенти на RHEV могат през Red Hat Network да достъпят изданието, чиято официална версия ще излезе по-късно тази годинаRed Hat обяви наличността на първата бета на Red Hat Enterprise Virtualization (RHEV) 3.1. По-късно в друга бета ще бъдат включени и още нови функции и подобрения към софтуера, който представлява отворен виртуализационен хипервайзър с кърнъл-базирана виртуална машина (KVM) и съответни инструменти за управление за сървърни и десктоп разгръщания.

Сред новостите в RHEV е подобрената мащабируемост – софтуерът вече поддържа виртуални машини с до 160 виртуални CPU и 2 TB RAM.

Друга новост е разширяването на съществуващите възможности за самообслужване във версия 3.0, така че администраторите да могат да дефинират ресурсните квоти за индивидуални потребители и групи.

Също така новото издание идва с функцията Storage Live Migration, която позволява на админите да намалят времето на неактивност и да подобрят ефективността на съхранението, като динамично местят дисковите изображения на виртуалните машини между сторидж масивите без никакво време на неактивност.

Има и нови P2V инструменти, които дават възможност на клиентите бързо да мигрират физическите си машини във виртуални, които работят на Red Hat Enterprise Virtualization.

Настоящите клиенти на RHEV могат през Red Hat Network да достъпят изданието, чиято официална версия ще излезе по-късно тази година.

Red Hat Enterprise Virtualization 3.0 дебютира през януари 2012 г

Red Hat планира да пусне и версия от корпоративен клас на OpenStack софтуера с отворен код за хостване на IaaS (infrastructure-as-a-service) разгръщания. Официалният дебют на продукта ще е в началото на 2013 г., а сега е налично издание за предварителен преглед, за което няма поддръжка.

Techworld.com

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X