Облаци

Излезе VMware Workstation 9 с поддръжка на Windows 8

Computer World

VMware Workstation 9 струва $249, а миграцията от Workstation 7 и 8 е на цена $119. Тези, които са закупили осмата версия този месец, могат да се прехвърлят към новото издание безплатно.Още преди Windows 8 да дебютира официално, което ще се случи на 26 октомври, VMware обяви наличността на новата версия 9 на своя десктоп хипервайзър Workstation, който е оптимизиран именно за новото издание на операционната система на Microsoft. В допълнение софтуерът поддържа и графичната библиотека OpenGL 2.1 в Linux, както и последното поколение процесори на Intel – Ivy Bridge.

VMware Workstation 9, първото голямо обновление от септември 2011 г. насам, поддържа Windows 8 в различни аспекти. Софтуерът може да разпознава многопръстови жестове върху сензорен екран, а компонентът Unity, който позволява на потребителите да подкарват приложения във виртуална машина без всъщност да използват самата виртуална машина, може да работи с приложения за Windows 8. Освен това Workstation 9 разпознава и стандарта USB 3.0, който Windows 8 поддържа.

Друга новост в новата версия е, че позволява на потребителите да достъпват компютрите си през браузър на телефон или таблет, като за това не са необходими плъгини или Adobe Flash.

Workstation 9 идва и с някои нови инструменти за администраторите, които вече могат да настроят една виртуална машина така, че потребителите да нямат опцията да копират файлове между виртуалния и физическия десктоп.

VMware Workstation 9 струва $249, а миграцията от Workstation 7 и 8 е на цена $119. Тези, които са закупили осмата версия този месец, могат да се прехвърлят към новото издание безплатно.

Заедно с Workstation компанията обяви и новата версия 5 на софтуера Fusion, който позволява на потребителите да използват Windows върху Mac компютри. Fusion 5 също е оптимизиран за Windows 8.

IDG News Service Ню Йорк

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X