Облаци

Datapipe постигна най-голямото географско разгръщане на CloudStack

Computer World

IaaS предложението на Datapipe се нарича Stratosphere и изпозлва софтуера CloudStack на Citrix за основаДоставчикът на управляван хостинг и облачни услуги Datapipe постигна най-голямото географско разгръщане на софтуерната платформа за инфраструктура като услуга (IaaS) Apache CloudStack. Инфраструктурното предложение на компанията, наречено Stratosphere, вече разчита на шест центъра за данни в Калифорния, Вирджиния, Ню Йорк, Лондон, Шанхай и Хонг Конг. Това представлява най-големият международен публичен облак, работещ на софтуера с отворен код CloudStack, твърдят от Datapipe и Citrix, която подкрепя софтуера.

С множество зони на наличност в Северна Америка, Европа и Азия платформата Stratosphere на Datapipe е най-широко разгърнатата Apache CloudStack среда на пазара“, изтъкна Пидър Юландър, вицепрезидент за продуктовия маркетинг в групата за облачни платформи на Citrix. В допълнение той отбеляза наличието и на други големи CloudStack предложения, например на SoftLayer, NTT, BT, GoDaddy, LeaseWeb, Logicworks, Contegix, Tata Communications, Ninefold и др.

Citrix първоначално подкрепяше OpenStack, но се отдръпна от проекта по-рано тази година, след като купи Cloud.com и вкара придобития софтуер в Apache Software Foundation като проект, наречен CloudStack.

От Datapipe изтъкват, че техният облак е съвместим с предложенията на Amazon Web Service и това е един от най-силните диференциатори, които отличават CloudStack от OpenStack.

Междувременно OpenStack тъкмо отпразнува своята 2-годишнина. Сега проектът разчита на подкрепата на редица големи компании, сред които Cisco, Dell, IBM и Red Hat.

Network World САЩ

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X