Облаци

Rackspace скоро ще си партнира с разработчици на частни OpenStack дистрибуции

Computer World

Piston, Nebula, Suse и Cloudscaling са сред компаниите, предлагащи или разработващи продукти за изграждане на частни OpenStack облациRackspace очаква скоро да обяви наличието на комерсиални частна дистрибуции на OpenStack, които ще поддържа като част от своето предложение Rackspace Cloud: Private Edition.

Компанията стартира Rackspace Cloud: Private Edition в края на 2011 г., за да помогне на бизнесите да изграждат и управляват частни облаци, базирани на OpenStack. Като част от това предложение Rackspace дефинира референтна архитектура, която уточнява хардуерните и софтуерните опции. Клиентите, които използват тази архитектура, имат правото да се запишат за услугите на Rackspace за поддръжка.

Сега, когато други компании започват да предлагат свои OpenStack дистрибуции за частни облаци, Rackspace работи в посока интеграцията на някои от тях в своята референтна архитектура, сподели Джим Къри, генерален мениджър за програмата Cloud Builders на Rackspace. „Искаме да работим много различни компании. Искаме много различни дистрибуции и операционни системи да бъдат част от това, което предлагаме на клиентите“, каза той.

Rackspace ще направи по-конкретни анонси през идните месеци.

Според анализатора от Forrester Research Джеймс Стейтън, поддържането на други дистрибуции е логично за Rackspace.

Вероятно компанията ще си партнира с фирми, които работят усилено по диференцирането на своите дистрибуции, но не се позиционират като големи доставчици на услуги. „Всеки ще се опита да получи част от тези приходи по поддръжка, защото е печелившо“, коментира Стейтън. Разработчиците като Piston имат уникални дистрибуции с компоненти с добавена стойност, отбеляза анализаторът. „Не виждам Piston да стане голяма организация за услуги и поддръжка, така че това би била естествена възможност за партньорство с Rackspace, каза той.

Citrix обаче ясно иска сама да предлага услуги по поддръжка и затова е „доста невероятно“ да иска да си партнира с Rackspace, според Стейтън.

Piston, Nebula, Suse и Cloudscaling са сред компаниите, предлагащи или разработващи продукти за изграждане на частни OpenStack облаци.

IDG News Service Сиатъл

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X