Облаци

EMC пусна Atmos Cloud Delivery Platform 1.1 и добави Linux поддръжка към Atmos GeoDrive

Computer World

AtmosEMC обяви новата версия 1.1 на своето add-on приложение Atmos Cloud Delivery Platform, която идва с услуги за измерване и допълнителни възможности за административна отчетност и контрол. Освен това клиентският add-on софтуер Atmos GeoDrive, който предлага на един потребител или приложение незабавен достъп до Atmos облак за съхранение, вече може да бъде инсталиран и върху Linux сървъри. Досега GeoDrive поддържаше само Windows.

Atmos е облачен софтуер на EMC, чието предназначение е да управлява информация за глобално дистрибутирани среди за „големи“ данни и за облачно съхранение. С него неструктурирани данни могат да се намират в множество системи и центрове за данни, но администраторите си остават само с една конзола за следене на информацията и контрол върху инфраструктурата, базиран на политики.

Atmos може да се използва в корпоративни центрове за данни и от доставчици на услуги за облачно съхранение, които искат да разполагат с архитектура, ориентирана към услуги, за клиентите си.

Atmos Cloud Delivery Platform дава на крайните потребители уеб достъп до базирани на Atmos облачни услуги заедно с възможност за създаване на акаунт. Софтуерът също така позволява на администраторите да измерват консумацията на сторидж и честотния ресурс.

Новата версия е пакетирана като VMware vApp и дава възможност на клиентите да инсталират готово предложение за съхранение като услуга само с няколко клика на мишката.

От EMC също така заявиха, че платформата има и разширени възможности за измерване, позволявайки на администраторите да определят как облакът е бил достъпен от всеки потребител.

Освен това Atmos Cloud Delivery Platform 1.1 позволява на облачните админи да виждат колко честота бива консумирана от крайните потребители.

Новата версия също така дава възможност на компаниите да променят и настроят според нуждите си своите облачни уеб портали, базирани на Atmos. Платформата идва предварително конфигурирана, но „се оказва, че в много случаи доставчиците на услуги си имат собствени настройки, които искат да приложат върху тези страници. Сега те могат да вземат лиценз за сорс кода и да ги внесат в своите среди“, коментира Джон Мартин, директор „Продуктов мениджмънт/маркетинг" в отдел Облачна инфраструктура на EMC.

Computerworld САЩ

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X