Облаци

Citrix инвестира в стартъпа Primadesk за персонално облачно управление

Computer World

PrimadeskОт Citrix Systems обявиха на 28 февруари, че са инвестирали в Primadesk, фирма, разработваща безплатно, уеб базирано приложение също с името Primadesk, което ще помогне на потребителите да следят съдържанието, съхранявано в различни облачно услуги.

Това е първата инвестиция на Citrix, осъществена чрез Citrix Startup Accelerator – инициатива за осигуряване на посевен (seed) капитал, коят остартира през декември 2010 г. Детайли за инвестицията не бяха предоставени.

Primadesk е основана през 2009 г. Компанията демонстрира бета версията на наближаващото да излезе приложение на 28 февруари в рамките на конференцията DEMO Spring 2011 в Палм Дезърт, Калифорния.

Приложението ще позволи на потребителите да търсят, управляват и бекъпват облачно баризани услуги от един централизиран интерфейс, независимо от това какво устройство се използва за целта. Например един човек ще може на едно място да преглежда, изпраща, търси и отговаря на съобщения и писма, намиращи се в различни е-пощи и социални мрежи. Primadesk ще позволява и влачене и пускане (drag and drop) на съдържание (документи, имейли, снимки и др.) от едно приложение или услуга към друго приложение или услуга. Ще е възможно копирането на документи между Google Docs и Dropbox или пък на снимки между Picasa и Facebook.

Бета версията на приложението ще е достъпна от март 2011 г.

IDG News Service (Стокхолм)

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X