Кариера

Нова българска платформа за аудио книги за ученици

Александър Главчев

Безплатна платформа за аудио книги, насочена изцяло към деца и ученици стартира у нас. Тя се нарича Voicelip и включва задължителната учебна литература, както и голяма част от допълнителната.

Според раработчиците с приложението децата лесно могат да превърнат ученето в забавление като наваксат за кратко време със задължителния списък с книги за лятото. Също така те могат да слушат и голямо разнообразие от любими детски приказки и произведения, сред които "Алиса в страната на чудесата", "Пепеляшка", "Принцесата и жабокът" и много други.

Създателите на Voicelip споделят още, че вече няколко училища са проявили интерес да предоставят приложението на своите ученици. Екипът на платформата включва дизайнери, които създават всяка една корица на ръка, както и актьори, които записват всяка прочетена дума с много емоции.

"Voicelip e първата специализирана аудио библиотека за деца и ученици. Инсталирането й отнема няколко клика, а използването й след това е лесно и интуитивно. За удобството на потребителите съдържанието е разделено на няколко категории - от златните приказки до учебните произведения - така че всичко се случва само с няколко клика и без да се губи ценно време. Нашата цел е да направим слушането на детска и учебна литература не само полезно, а и забавно занимание" - споделя Красимир Райков, съосновател на Voicelip.

В момента приложението е достъпно единствено за Android, но се разработва и версия за iOS. В близко бъдеще предстои и адаптирането му за нуждите на хората със зрителни проблеми, които нямат възможност да четат. Те също ще могат да го достъпват напълно безплатно.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X