Кариера

Стартира глобалният конкурс Huawei Next Design Awards 2021

Иван Гайдаров

На 31 май официално стартира глобалният конкурс Huawei Next Design Awards, предизвикващ световните общности от визуални артисти и дизайнери да покажат и споделят своята креативност. Като домакин на конкурса се явяват HUAWEI Themes под мотото "Let your inspiration flow".

По традиция Huawei Next Design Awards привлича най-смелите и най-добрите дизайнери от световен мащаб. През 2020 година в конкурса имаше 41 000 участия от 90 държави и региони, и над 100 дизайнери бяха сертифицирани за HUAWEI Themes, което допринася за устойчивия им комерсиален успех.

През тази година конкурсът обхваща 7 категории - Phone Themes, Watch Faces, Cities in Bloom, Foldable Screen Themes, Enjoy the Moment, Original IP и Wallpapers. Категорията Phone Themes се фокусира върху елементи от интерфейса на мобилните телефони като начален екран, екран при заключен телефон и икони.

Особено интересна е категорията Watch Faces, която е отворена за участие от 2 юни - заедно с глобалната премиера на новата флагманска серия смарт часовници HUAWEI WATCH 3. Тази категория се фокусира върху дизайна на циферблати и каишки, с ударение върху творческия и персонализиран подход. С нарастването на популярността на смарт часовниците растат и общностите, посветени на дизайн на циферблати за тях.

Enjoy the Moment е категория, обединяваща няколко индустрии, стартирана от Huawei и Pizza Hut. Тя стимулира дизайнерите да експериментират с оригинални хрумки за опаковки на храна.

Жури от лидери в дизайна

Десетчленното жури за тази година се състои от изключително уважавани лица в сферата на дизайна. Сред тях са Сонг Шивей - декан на School of Design при Central Academy of Fine Arts, международен член на AGI и член на China Artists Association; Томас Полен - изпълнителен директор на VanBerlo, известна агенция за дизайн, базирана в Холандия; Рен Ренуик - изпълнителен директор на Association of Illustrators, който е работил в различни творчески сфери като телевизия, съвременно изкуство и други; и Такаши Акияма - международен илюстратор и дизайнер на плакати, известен с характерния си бленд от енергия, хумор и обществена позиция.

Гостуващ международен екип от визуални артисти, сред които Андрей Касав от Русия, признат за неговите мистични светове в анимацията, Минджи Муун, известен илюстратор от Южна Корея, и Танго - известен китайски аниматор и илюстратор, ще помага на участниците, споделяйки своя опит и безценна свежа перспектива.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X