Кариера

Acronis дари книги на училище във Велинград по случай 24 май

Александър Главчев

Компанията за киберсигурност Acronis дари 100 книги на Иновативно средно училище "Св.св. Кирил и Методий" във Велинград по случай Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. От книгите ще имат възможност да се възползват повече от 760 ученика.

Сред авторите, чиито творби са включени в дарението, са Джералд Даръл, Рик Риърдън, Иван Вазов, Екзюпери, Виктор Пасков, Йордан Радичков, Георги Господинов, Майк Хорн, Бойко Рангелов, Й.К. Роулинг и други.

"Образованието е най-важната част от живота на учениците," каза Ани Василева, Директор на Иновативно средно училище "Св. Св. Кирил и Методий". "То им предоставя чудесна възможност да развият своите умения и потенциал в правилната посока, за да постигнат своите цели, мечти и амбиции."

Според Acronis, всички бедствия в световен план в голяма степен са резултат от липсата на знание. От там са уверени, че знанието трябва да бъде леснодостъпно за всички, за да се справят по-добре със съвременните предизвикателства, а образованието да се използва като инструмент за промяна на живота или избягване на трудни ситуации.

"Образованието помага на нациите да прекъснат цикъла на бедност, да станат по-ефективни и да повишат самооценката си", споделя Пламен Тошев, Управляващ директор, Акронис България. "Ние вярваме, че знанието дава възможност на децата да следват и да сбъдват мечтите си. Ето защо решихме да допринесем и да подкрепим това иновативно училище."

Иновативно средно училище "Св.св. Кирил Методий" е със 130-годишна история и много традиции. Мисията на училището е да помога на учениците да успяват, да се развиват, да печелят, да учат и да израстват. Десислава Димитрова, старши учител по информатика и информационни технологии в "Св. Св. Кирил и Методий", наскоро спечели награда в конкурса на Българската асоциация по информационни технологии "Дигитални новатори в образованието". Г-жа Димитрова е впечатлила журито със своята отдаденост, професионално отношение, отзивчивост и подкрепа за ученици, родители и колеги.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X