Кариера

Стартира петото издание на програмата #YouthEmpowered

Мария Динкова

Започва петото издание на програмата #YouthEmpowered, реализирана от системата на "Кока-Кола" в България и "Джуниър Ачийвмънт България". Целта е да се подпомогне развитието на младежите и пълноценната им подготовка за започванее на кариера и успешна професионална реализация. Тази година в образователната инициатива ще се включват рекордните 60 учители от цялата страна, както и множество специалисти от бизнеса, които ще влязат в ролята на ментори и ще преподават в рамките на бизнес модула.

"Вярваме, че бизнесът има силата да подкрепя развитието на младежите. През 2020 г., която беше предизвикателна във всички сфери, включително и в образователната, адаптирахме своята програма #YouthEmpowered, така че да продължим да бъдем близо до тях, като ги мотивираме и им помагаме да се реализират като успешни професионалисти", отбелязва Жаклин Цочева, директор "Публични комуникации и връзки с обществеността" в "Кока-Кола ХБК България".

Доброволците ще предадат своя опит в рамките на поредица от специализирани уебинари #YouthEmpoweredGoesDigital. Менторите от системата на "Кока-Кола" в България ще споделят своите знания и тънкостите за развиване на успешна кариера в областите: продажби, финанси, бизнес планиране, управление на проекти и други.

Първият уебинар, част от поредицата, ще се състои на 21 април, от 15:00 ч., а темата "Управление на проект с постигане на реален резултат" ще бъде представена от специалистите в областта - Калина Лозанова и Нели Костадинова, част от екипа на "Кока-Кола Хеленик". Регистрация за събитието може да бъде направена тук.

"Да вдъхновиш младото поколение да възприемат ново образователно съдържание в днешната динамична и предизвикателна среда изисква постоянство, нестандартно творческо мислене, намирането на подходящото съдържание и начин на комуникация. В основата на образователните програми, които "Джуниър Ачийвмънт България" представя на новото поколение в България, важна роля играе намирането на бизнес партньори, които да умеят да се впишат и в средата на младите, за да може вдъхновението да е по-трайно. Благодарни сме, че в програмата #YouthEmpowered, JA България си партнира с "Кока-Кола ХБК България" и заедно предлагаме устойчив подход, подкрепен от висококвалифицирани и всеотдайни преподаватели от цялата страна за повишаване на уменията за работа и проактивното поведение на учениците", коментира Милена Стойчева, изпълнителен директор на JA България.

Програмата Youth Empowered стартира през 2017 г., благодарение на усилията на системата на "Кока-Кола" в са преминали през курсове за повишаване на своята работоспособност в рамките на инициативата.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X