Кариера

37 компании и 250 студенти се включиха в 28-я панаир за работа и стаж на АУБ

Иван Гайдаров

Американският университет в България (АУБ) за втори път проведе ежегодния си панаир за професионална реализация виртуално, като в инициативата участие взеха 37 компании и 250 студенти. Чрез иновативна онлайн платформа компаниите имаха възможност да се свържат директно с талантливите студенти на университета, независимо от това къде се намират по света в момента. Форматът по лесен и ефективен начин свързва студентите от АУБ с работодателите, които предлагат различни възможности за работа на пълен работен ден, за стаж или временна работа през лятото.

Намирането и наемането на подходящия човек за една компания може да бъде скъпо и отнема много време. Участието на водещи български и международни компании е доказателство, че кариерният форум им помага да рационализират процеса чрез личния контакт с амбициозните и отдадени студенти на АУБ, които търсят професионална реализация.

"Ангажираността на университета да създава - сега повече от всякога - отлични условия за учене и развитие за нашите студенти неслучайно привлича работодателите. Методите на обучение и двойната американска и българска диплома, с която завършват студентите на АУБ, ги прави изключително конкурентни на пазара на труда не само у нас, но и по света", коментира д-р Дейвид Еванс, президент на АУБ.

АУБ провежда панаира за професионална реализация вече двадесет и осем години, като форумът е първият по рода си, организиран от университет в Югоизточна Европа.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X