Кариера

Български ИТ експерт е новият продуктов директор на групата AtScale

Иван Гайдаров

Световният лидер във виртуализацията на данни AtScale обяви, че един от членовете на българския екип Петър Стайков от март 2021 г. вече заема позицията продуктов директор на трите офиса, които са под шапката на организацията - в София, Бостън и Калифорния. Той е част от компанията малко повече от година и е движеща сила в BI отдела. "Изключително щастлив съм, че имам възможност да се развивам в България и същевременно да работя за създаването на продукт, който е без аналог в света", споделя Петър Стайков.

Tой започва развитието си в компанията като старши архитект на BI. След това става BI Lead, а от началото на месеца съчетава лидерството на екипа за бизнес анализи (BI) със задълженията на продуктов директор. Новият пост предоставя възможност на Петър Стайков да работи с екип от български ИТ експерти, както и с американски ветерани в сферата на технологиите като Дейв Мариани, Крис Линч и много други.

Новата позиция ще донесе на Петър Стайков повече отговорности и ще му позволи да бъде движеща сила в развитието на продукта на компанията.

Петър Стайков е бакалавър по "Телекомуникационни технологии" в Технически университет - София. След това завършва магистратура по "E-business & e-governance" в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Преди да се влее в редиците на AtScale, е бил част от екипа на международния гигант Coca-Cola в продължение на 12 години. Там започва развитието си в сферата на Business Intelligence (BI). През последните години е бил начело на екип от около 40 специалисти.

През последните 18 месеца български ИТ експерти стоят в основата на всички актуализации на продуктa на компанията, като над 90% от софтуерното инженерство вече се извършва у нас.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X