Кариера

Започва кандидатстването за обучителната програма Jump2IT

Мария Динкова

Започна кандидатстването за третото издание на обучителната програма Jump2IT, организирана от "Аксенчър" и експертите от ITCE и Skills Assembly. Проектът дава възможност на 20 души, без предходен опит, но с изявен интерес и мотивация за развитие в ИТ сферата, да получат необходимите знания, умения и компетенции за успешен старт на технологичната си кариера в сферата на Software Quality Assurance. Тя е с продължителност три месеца, обхваща периода април - юли, 2021 г. и цели подобряване на насищането на пазара със способни и квалифицирани кадри в сектора.

Записването за програмата се осъществява онлайн до 12 април. Успешните кандидати не притежават предходен опит в ИТ сферата, но имат амбиция за кариерно развитие в нея и добри познания по английски език. Няма специфични изисквания за възраст, произход, предходно образование. Предвид настоящите ограничения, предизвикани от разпространението на коронавируса, програмата ще стартира в онлайн формат.

Завършилите програмата са напълно готови да започнат работа, като младши специалисти. Броят на селектираните участници позволява прилагането на индивидуален подход на обучение от страна на лекторите - опитни професионалисти с кариера в ИТ индустрията. Основна задача е придобиване на необходимите технологични умения във връзка с процеса по създаване на едно приложение, осигуряването и поддръжката на неговото качество чрез тестване на финалния продукт. В допълнение към тях, програмата поставя фокус и върху придобиването на т.нар. "меки умения" - общуване и адаптиране към работната среда, работа в екип, организация на времето и приоритизиране.

Резултатите от предходното издание на програмата, което приключи през юли 2020 г., са убедителни. Само няколко месеца след нейния край, 11 от общо 30 от завършилите специалисти успешно стартират своята кариера в международни ИТ компании - 7 от тях, в направлението Software Quality Assurance. Участниците преминават през серия от обучителни и кариерни сесии, основани на принципа на индивидуален подход от страна на професионални обучители. В края на програмата, те получават сертификат, удостоверяващ придобитите знания и умения. Срещат се и с квалифицирани HR специалисти и лидери в ИТ компании у нас, които да им помогнат в процеса на намиране на подходяща работа.

Програмата Jump2IT е финансирана изцяло от "Аксенчър" и SkillsAssembly. Заедно, те съчетават дългогодишния международен опит с локалната експертиза и разработват проект, носещ ярък елемент на корпоративна социална отговорност, с ползи както за отделни индивиди, така и за бизнес средата въобще. Курсистите се подготвят за реализация на ИТ пазара въобще, без организаторите да им осигуряват позиция сред екипите си.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X