Кариера

Лилия Месечкова стана вицепрезидент на глобалната компания Progress

Владимир Владков

Лилия Месечкова, която е част от лидерския екип на Progress в България, е назначена за вицепрезидент "Корпоративни продукти" в глобалната компания, съобщиха от Progress. На този пост тя ще отговаря за създаването и изпълнението на стратегията на компанията за развитието на няколко технологични продукта, като ще ръководи глобален екип от над 120 специалисти по разработка, продуктов мениджмънт и създаване на потребителско преживяване.

Досега Месечкова изпълняваше ролята старши директор "Софтуерно инженерство" в софийското поделение на Progress. В своята 16-годишна кариера тя е част от различни международни компании, в които тя успешно управлява мащабни проекти и глобални екипи за разработка на сложни софтуерни приложения. Към Progress се присъединява през 2011 г., като през тези 10 години заема различни лидерски позиции. "Лилия Месечкова имат богат опит в създаването на високоефективни екипи и процеси, водещи до иновации и високи бизнес резултати", твърдят от Progress.

Месечкова има бакалавърска степен по информатика и магистърска степен по електронен бизнес и електронно управление от СУ "Св. Климент Охридски".

Освен с управлението на продукти, в Progress Месечкова е ангажирана активно с привличането и приобщаването на разнообразни таланти в бизнеса, както и с привличането на повече жени в областта на технологиите. През 2020 г. тя бе отличена с бронзова награда в категория "Жени, помагащи на други жени" в 17-ото издание на Годишните награди Stevie за жени в бизнеса в САЩ.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X