Кариера

Наталия Футекова е новият ръководител на ИКТ направлението на VUZF Lab

Александър Главчев

Доц. д-р Наталия Футекова беше избрана за директор на направление "Информационни и комуникационни технологии" на Лабораторията за научно-приложни изследвания към Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ). Футекова е управляващ партньор в родния разработчик на бизнес софтуер ERP.bg и преподавател във ВУЗФ. Тя е основател на образователната организация ERP Academy и ръководител на първата по рода си магистратура по ERP системи в България "Бизнес софтуер и ERP платформи", която е създадена в партньорство с ВУЗФ и представители на български и международни компании от бранша.

"VUZF Lab е своеобразен think tank за иновации, анализи и решения във финансовия, данъчния, социалния, икономическия и други публични сектори, коментира доц. д-р Григорий Вазов, ректор на ВУЗФ и изпълнителен директор на VUZF Lab. Освен създаването на висококвалифицирани специалисти, каквито са дипломантите на ВУЗФ, дейността на Лабораторията за научно-приложни изследвания е още един обществен принос на бизнес университета към българската икономика. За да постигнем своите цели се нуждаем от експерти на високо ниво в различните сектори и академичните среди. Горд съм, че успяваме да привличаме все повече от тях, за да можем заедно да подобряваме образованието, бизнеса и обществото."

"От много години с компаниите от бранша на бизнес софтуера говорим за важността на дигиталната трансформация на бизнеса и това как тя в един момент ще бъде не просто тренд, а необходимост, споделя доц. д-р Наталия Футекова. Именно за това преди години, благодарение на ВУЗФ, създадохме първата по рода си магистърска програма "Бизнес софтуер и ERP платформи", в която обучаваме специалисти, готови да отговорят на изискванията на съвременната бизнес среда. През 2020 година станахме свидетели на това, че технологиите бяха единственото нещо, което ни свързваше и ни позволяваше да продължим работата си. Като ръководител на направлението "Информационни и комуникационни технологии" на VUZF Lab ще продължа да правя информационни кампании, да инициирам дискусии и да реализирам проекти, които показват важността на дигитализацията и това колко тя може да допринесе в областта на бизнеса и образованието."

След настъпването на пандемията интересът към различните решения за дигитализация на бизнеса бележи значителен ръст. Въздействието на COVID-19 върху индустрията в световен мащаб се очаква да бъде дълготрайно и всеобхватно. Липсата на достъп до информация и добре структурирани процеси отвори очите на много мениджъри за оперативните слабости на компаниите, в които работят или управляват, отчитат от ВУЗФ. Очаква се след края на пандемията бизнесът и образованието да претърпят значителни промени, което ще постави съвсем различни условия на пазара на труда.

Приемът за магистърските програми на Висшето училище по застраховане и финанси е отворен до края на февруари, а екипът на университета очаква новите студенти, които са избрали правилния път за развитие на своята професионална кариера.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X