Кариера

Започва кандидатстването за новото издание на Telerik Academy Alpha със C#

Мария Динкова

Телерик Академия стартира прием за новото издание на програмата Telerik Academy Alpha със C#, което ще се проведе през втората половина на 2021 г. Обучението отново ще бъде в онлайн формат, така че да бъде достъпно за всички желаещи, независимо от тяхното местоположение.

"Всички наши 14 обучения през 2020 година се проведоха онлайн в резултат на епидемичната обстановка. В тях подготвихме над 330 курсисти, от които получихме много позитивна обратна връзка за този формат. Това е резултат от фокуса ни върху успеха на всеки един участник в програмите ни - за този период нашите лектори прекараха над 560 часа в персонални срещи с курсисти, за да отговорят на нуждите и спецификата на учене на всеки от тях. Тази връзка, която пренесохме от традиционното обучение и засилихме в онлайн средата, заедно с работата в екип и близката колаборация между трейнъри и курсисти, са това, което прави нашето дистанционно обучение различно и толкова успешно", коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия.

Кандидатстване и подготовка
Приемът в програмата е отворен до 30 май, като кандидатите трябва да имат навършени 18 години и базови познания по програмиране. Финалният изпит ще се проведе на 1 юни, а самото обучение ще стартира на 28 юни и ще бъде с продължителност 6 месеца.

Telerik Academy Alpha със C# е подходяща и за хора без никакъв опит в програмирането, като за тях е организиран и безплатен онлайн подготвителен курс, който започва през април. Той ще се проведе в рамките на шест сесии в периода 17 април - 22 май под ръководството на опитни специалисти, които ще преведат участниците през първите им стъпки в света на програмирането и ще ги подготвят за входния изпит. Желаещите да кандидатстват за него трябва да завършат кандидатурата си за Telerik Academy Alpha със C# най-късно до 4 април.

Срокът важи и за хората с опит, които искат да си гарантират отрано място в групата с предварителния изпит на 6 април.

Учене чрез правене
Курсистите в Telerik Academy Alpha със C# преминават интензивно обучение с фокус върху най-модерните технологии, практика и постоянната колаборация - както помежду си в екипни задачи, така и с техните трейнъри. В тази среда на близка и постоянна комуникация и менторство, участниците в програмата развиват поетапно търсените от бизнеса технологични умения и ги затвърждават с практически задачи и хакатони. Кулминацията е изграждане на цялостен реален и комплексен проект със C# от нулата.

Допълнително 20% от програмата са насочени към развитието на комуникационните и личностни умения на участниците, ключови и при дистанционен режим на работа. Курсистите се обучават на методологиите за управление на проекти Scrum и Kanban, как да работят ползотворно в екип, да отдават и получават обратна връзка. В последните етапи от програмата се отделя внимание върху подготовката за интервюта, изграждане на CV и портфолио с всички изработени проекти. Подкрепата на трейнърите на Телерик Академия продължава и след края на обучението с полезни съвети и насоки и помощни материали при търсене и кандидатстване за работа.

ИТ кариера със C#
Освен един от най-широко използваните и търсени програмни езици, C# е подходящ и за начинаещи в областта. От Академията ще разкрият повече за приложенията му и за обучението в Alpha със C# на 17 март от 18:30 ч. по време на кариерен уебинар. На него участниците ще имат възможност да зададат въпросите си директно на трейнърите в програмата и да разберат повече за кандидатстването, подготовката и самото обучение. Събитието е безплатно, но изисква регистрация през страницата на Академията.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X