Бизнес

Вече над 600 специалисти работят за MentorMate в България

Владимир Владков

Българският екип на американската компания за разработка на специализиран софтуер MentorMate вече наброява над 600 човека. Те работят по софтуерни проекти в различни сфери, включително в здравеопазването, образованието, финансите, търговията, земеделието и други. "През 2020 година екипът на MentorMate бе увеличен с още с над 100 души. Стремим се да даваме две основни неща на хората, работещи при нас - сигурност и стабилност, наред с новите технологии и разнообразието от проекти", коментира Николай Любчев, директор маркетинг и привличане на таланти в българското поделение.

Според него, растежът на компанията се дължи както на външни, така и на вътрешни фактори. Бизнесът обхваща разнообразни индустрии, като по този начин е по-устойчив на сътресения в икономиката, засягащи само определени сектори. "Двигателят в последните години са все по-големи и сериозни корпорации, които ни се довериха да водим тяхната дигитална трансформация. Голяма част от тях са в сферата на здравеопазването, и определено този сектор винаги е бил в основата на растежа ни", смята Стефан Цанев, вицепрезидент по операциите в MentorMate България.

Същевременно компанията продължава да инвестира в своите кадри чрез различни инициативи за обучение. Тя разполага със собствен модел за обучение, който включва различни компоненти, като технически обучения, курсове за меки умения и работа с клиенти, сертификационни програми и други. "Хората в компанията имат достъп и до годишен бюджет за поставяне и постигане на индивидуални цели за повишаване на квалификацията и усъвършенстване на знанията и уменията. В последните няколко години развихме и програмата си за намиране и обучение на най-добрите 3% млади таланти в България (MentorMate DevCamp), както и партньорската ни мрежа (MentorMate Partner Network), чрез която работим с професионалисти от цял свят", допълва Стефан Цанев.

Той добавя, че през 2021 компанията ще развие новото си звено, наречено Център за компетентност за данни и анализи (Data & Analytics CoE), така че MentorMate да се превърне "в първокласен доставчик на решения за управление и анализ на данни".
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X