Кариера

Поне 10 компании ще представят над 20 професии на виртуалния "Базар на професиите" 2020

Владимир Владков

Продължава приемането на заявки за участие на компании в тазгодишния "Базар на професиите", който е изключително активен. "Базар на професиите" 2020 ще се проведе на 28 ноември (събота) 2020 г., от 9:00 до 16:00 ч, като ще бъде излъчен на живо във Facebook и YouTube. Шестото издание на инициативата е с изцяло нов формат на онлайн конференция, която ще бъде водена от журналистите от TeenStation и с включвания на живо от участниците в програмата. Базарът е насочен към деца и младежи във възрастова група 9-16 г., но също така към родители и учители.

В програмата на базара е предвидена дискусия за бъдещето на обществено значими професии, каквито са тези на лекаря, учителя и журналиста, както и представяния на различни кариери чрез видео представяния, интервюта и сесии с въпроси и отговори.

"За нас е предизвикателство не новият виртуален формат на базара, а фактът, че тази година ние ще сме на територия, в която децата ни се чувстват по-комфортно от нас. За да програмират бъдещето си и да изберат занимание, което да ги мотивира и да им носи удовлетворение, не е достатъчно да им разкажем за различните професии. Трябва да го направим на техния език, в тяхната среда. Ще се срещнем във Facebook, Instagram, TikTok, за да покажем, че ученето е за цял живот и винаги е време за нови знания и умения, каквито са тези социални мрежи за много от нас. Тази година всички сме онлайн. Нека направим виртуалната среда и общуване полезни и пълноценни, обяснява Дарина Георгиева, изпълнителен директор на БМГД, организатор на базара. - Компаниите видяха потенциала в този нов формат и смятам, че на това се дължи нарастващият брой заявки за участие от страна на фирмите."

"Базарът на професиите" 2020 ще стартира с видео разказа "Защо ходят мама и татко на работа във фирма?", лекция за кариерно ориентиране на тема "Как да избереш професия?" с Гергана Раковска и възможност за попълване на въпросник за кариерно ориентиране. Ще бъдат представени различни полезни инструменти, като "Пътешественик в бъдещето" - кариерна игра в 3D виртуален свят, и Level Up 2 VET - мобилна игра на Фондация на бизнеса за образованието.

Очаква се в Базара на професиите 2020 да се включат над 10 компании и да бъдат разказани спецификите на над 20 професии. Онлайн формата на провеждане ще позволи включване на повече специалисти, представящи професията си и участие на ученици от цялата страна, без да напускат сигурността на домовете си.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X