Кариера

Започна приемът за програмата за UX и UI дизайн в Телерик Академия

Мария Динкова

Телерик Академия обяви нов прием за програмата за подготовка на UX/UI дизайнери - Telerik Academy Upskill UX/UI Design. Академията приема кандидатури до 7 февруари 2021 г., а обучението започва на 8 март и е с продължителност 3 месеца. С изцяло вечерна програма, то може да се съчетава с работа или следване. Кандидатстването става през сайта на Телерик Академия.

Това ще бъде третото издание на програмата, насочена към специалисти и студенти в сферата на графичния дизайн, илюстрациите и визуалните изкуства, както и към компании, които искат да преквалифицират или надградят знанията на служителите си с най-новите практики в UX/UI дизайна и с умения, които могат да се прилагат веднага на работа. Според развитието на епидемиологичната обстановка и с цел сигурността на всички участници, лекциите могат да бъдат в онлайн формат.

Повече информация за програмата и защо ролята на UX/UI дизайнерите е ключова в днешния дигитален свят, ще бъдат представени на кариерен уебинар на 2 декември от 18:30 ч. Събитието е безплатно, но изисква регистрация.

"С ускорената дигитализация следствие от COVID-19, доброто потребителско изживяване и лесното използване на продукти и услуги става все по-ключово за бизнеса. Това увеличава нуждата от добре подготвени UX и UI дизайнери. Затова с нашата Upskill UX/UI програма подготвяме специалисти, които надграждат своите дизайн умения с найдобрите UX и UI практики под менторството на водещи специалисти. За първи път въвеждаме и безплатен предварителен курс, който да е в помощ на кандидатите",коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия.

Кандидатстване и предварителен курс
Изискванията към кандидатите са познания в областта на дизайна, илюстрациите или визуалните изкуства. Те могат да бъдат както хора с опит, така и студенти в някоя от посочените сфери. Срокът за кандидатстване е 7 февруари 2021 г., но желаещите да се включат в предварителен курс, трябва да изпратят кандидатурата си до 20 декември 2020 г. през сайта на Телерик Академия. Тя включва кратка автобиография и портфолио или примерни дизайн проекти.

Предварителният курс е за хора, които нямат достатъчно богато портфолио и искат да го надградят. Той ще се проведе изцяло онлайн в рамките на 5 седмици от 4 януари. В него участниците ще получават материали за самоподготовка по основи на дизайна, както и съвети от трейнърите в програмата под формата на онлайн Q&A сесии. Участниците ще разработят 5 проекта, с които да надградят вече подадената кандидатура, увеличавайки шансовете си да бъдат приети в програмата.

Обучение от водещи практици
Водещ трейнър в Telerik Academy Upskill UX/UI Design е Георги Балинов, съосновател и творчески директор на дигиталната агенция HYPE, заедно с Поля Василева, ръководител "Дизайн и UX" в Телерик Академия. Всеки от тях има над 10-годишен опит в областта.

Към тях се присъединяват и гост-лектори като Светлин Николаев, UX директор в Progress, Стефан Иванов, UX мениджър в Infragistics, Валентин Ликьов, продуктов дизайнер във VMware, Васил Йорданов, старши продуктов дизайнер в Leanplum.

Програма, валидирана от бизнеса
Програмата Telerik Academy Upskill UX/UI Design, която ще се проведе за трета година, е изградена с участието на водещи български и глобални ИТ компании, за да отговаря напълно на нуждите на бизнеса.

По време на обучението си участниците ще усвоят най-добрите и модерни UX и UI дизайн практики в дълбочина, както и процесите за създаване на дигитални продукти и услуги за всички видове екрани с фокус върху потребителското изживяване. Това се случва под менторството и с насоките на водещи експерти и чрез работа по практически задания.

Курсистите ще усвоят всички етапи от разработката на успешен UX и UI дизайн на продукт - от проучване и анализ на потребителите и бизнеса, определяне и следване на стратегически цели, до изготвяне на потребителско пътешествие и информационна архитектура и финален дизайн, както и тестване и валидация на създаденото на всеки етап от процеса. В рамките на програмата те ще разработят цялостен прототип на реално приложение от нулата, прилагайки всички научени практики, стратегии и инструменти.

"Като графичен дизайнер, UX беше изцяло нова сфера за мен. Курсът на Телерик Академия ми помогна да усвоя ключовите основи и да приложа новопридобитите си умения в създаването на изцяло нов продукт. Програмата е едновременно предизвикателна и силен стимул за личното ми и професионално развитие", споделя Елена Драганова, възпитаник на Телерик Академия и UX/UI дизайнер в Alcatraz.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X