Кариера

Орак дава безплатен достъп до ZOOM for Education на учители

Александър Главчев

В Деня на будителите Дигиталната учителска академия на Орак в партньорство със Zoom Video Communications поднася подарък на преподавателите във всички български държавни и общински училища, детски градини и образователни центрове. Компанията предоставя ваучер за безплатен лиценз за версията за образование ZOOM for Education.

Пояснява се че услугата не е предлагана безплатно за учители в България и ЕС. Това е професионалната и снабдена с много повече образователни функционалности версия на платформата ZOOM, която се ползва както самостоятелно, така и като част от Microsoft и Google учебна среда.
Чрез ваучера платформата ZOOM for Education идва с EduBox пакет от безплатни методически и технически услуги от Орак под надслов "Учителите преподават - ние правим останалото". Пакетът пррдоставя личен дигитален виртуален кабинет и дигитална учителска стая за работа с ученици и срещи с родители; онлайн курсове и всекидневни практически консултации от топ експерти на Microsoft, Google и Zoom; персонален EduTech съветник за преподаване в извънредни условия с практически съвети и споделяне на добри практики между учители по сродни предмети и учебни заведения.

"Като социално отговорна компания, която откликва на всякакви възможности да подпомага българските учители в сложната ситуация, продиктувана от кризата с коронавируса, ние сме щастливи, че може да допринесем за надграждане на дигиталното образование, като предоставим на преподавателите и на нашите деца най-доброто, с което съвременните технологии разполагат, за да поддържаме както високата им мотивация, така и перфектното качество на образователния процес", споделя Красимир Стоянов, управляващ директор на Орак.

ZOOM for Education ще може да се ползва както от учителите, така и от учениците във всички класове,от родителите при дистанционно участие в родителски срещи, както и от училищните настоятелства и обществени съвети. В съпътстващия EduBox пакет учителите, децата и родителите ще могат да се възползват от повече възможности, надеждна подръжка и незабавна реакция при възникнали въпроси и ситуации.

Ваучерите ще бъдат достъпно от понеделник (2 ноември) чрез директорите на училищата в страната, чрез дирекциите по образование в общините или онлайн след заявка на адрес http://orakgroup.com/bg/edubox.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X