Кариера

Scalefocus Academy преминава в изцяло онлайн среда

Мария Динкова

Scalefocus Academy обяви, че вече ще провежда учебната си дейност в изцяло онлайн среда, както и че се променя начинът за прием на курсисти. Обучението, както досега, ще бъде безплатно и насочено към хора с базови познания в избраната от тях област, а менторите ще им помогнат да надградят знанията си до високо професионално ниво. За да се включат в Академията, бъдещите й студенти трябва да подадат своята кандидатура и да преминат изпит, който ще се проведе отново онлайн в началото на ноември.

В процеса на програмата, обучаващите се в Scalefocus Academy, ще придобият умението да разрешават сложни технически проблеми и да разработват софтуер "от нулата" в рамките на реален проект. Целта на Академията, както и преди, е да помогне за професионалното развитие на хора, които искат да започнат работа по реален проект. Обучението е разработено така, че да даде достатъчно практически, освен теоретични знания, на включилите се и да им помогне да навлязат в дълбочина в избраната от тях ИТ сфера. В продължение на три месеца, отдадени лектори ще влизат в ролята на персонални ментори студентите и ще напътстват и подпомагат курсистите в тяхното професионално израстване от ИТ ентусиасти или любители до истински инженери, готови да започнат работа в реална среда.

Scalefocus Academy дава сертификат на успешно завършилите курса, а показалите отлични резултати ще имат привилегията да започнат и работа в компанията. От студентите, завършили цялостната програма, повече от половината получават възможността да бъдат наети в компанията въз основа на постигнати високи резултати от положените изпити. Така първият етап на Scalefocus Academy 2019 бележи висока степен на успеваемост по отношение на придобити знания и умения от бъдещите IT специалисти, обучавани от менторите. Служителите на компанията са ценен актив, който вече е допълнен с кадри от отличниците от Академията през 2019. Някои от тях се присъединяват към екипите още от деня на завършването си, а останалите са стартирали само 3 месеца след получаването на сертификата си.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X