Кариера

Петър Дивитаков стана вицепрезидент на Schneider Electric за Югоизточна Европа

Владимир Владков

Петър Дивитаков е назначен на позицията вицепрезидент "Индустриален бизнес" на Schneider Electric за Югоизточна Европа, съобщиха от компанията. Досега момента Дивитаков е бил маркетинг директор на Schneider за България, Албания, Косово и Северна Македония. Новата му позиция е базирана отново в София, което затвърждава страната ни като ключова за региона за глобалната компания.

Петър Дивитаков има 12-годишен опит в сферата на енергийните и промишлени проекти на Schneider Electric. Заемал е различни длъжности в компанията, включително мениджър "Бизнес развитие", мениджър "Ключови клиенти" и маркетинг директор. "За мен е изключително мотивиращо да работя в сферите на индустрията на дигиталните технологии, когато IIoT и IoT платформите (Интернет на нещата) създават нови бизнес модели, насочени към подобрена свързаност, контрол и управление, сподели при поемането на новата позиция Петър Дивитаков. - В глобална компания като Schneider Electric се стремим да предоставяме на клиентите си най-съвременните и авангардни дигитални решения, които са ориентирани към приложения, уникални за всяка индустрия."

Петър Дивитаков, вицепрезидент на Schneider Electric за Югоизточна Европа

Петър Дивитаков, вицепрезидент на Schneider Electric за Югоизточна Европа


Мястото на Петър Дивитаков се заема от Кстанти Менуну (от Гърция), досега маркетинг директор за Гърция и Кипър. Той вече ще отговаря за Албания, България, Косово и Северна Македония.

Политиката на Schneider Electric в областта на човешкия капитал се фокусира върху това да направи работата на различни позиции по-интересна и предизвикателна, като предоставя широк хоризонт за развитие. Служителите придобиват компетентност за бизнеса в по-общ регионален мащаб. "Това е пътят на Schneider Electric към своеобразно окрупняване на региона, за да го направи по-конкурентен спрямо други региони с традиционно по-развита икономика", добавят от компанията.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X