Кариера

Scalefocus дари лаборатория с тридесет работни станции на ТУ-София

Александър Главчев

Софтуерната компания Scalefocus оборудва тридесет работни станции във Факултета по Приложна Математика и Информатика към Техническия университет - София с лаптопи, бюра и столове. От там допълват, че гледат на стъпката като на първа в посока дъглосрочно сътрудничество с висшето учебно заведение.

Изпълнителният директор на Scalefocus, Пламен Цеков, посети откриването на учебната година във факултета, за да пожелае на стартиращите първокурсници успех в едни от най-вълнуващите им години. "Приятелствата и взаимоотношенията, които ще създадете сега, ще ви бъдат много ценни в професионалния ви живот напред, каза той. И когато един ден работите по иновативни инициативи, това ще бъде вашият основен кръг от хора, от които ще черпите идеи и дори ще тръгнете напред заедно."

Според Цеков в момента софтуерната индустрия в България е на световно ниво и фирмите у нас не само доста се отличават на международната сцена, но имат и най-добрите практики. Той обърна внимание на старанието на фирми като Scalefocus да създават работилници и лекции с практическа насоченост, така че младите хора, които вече имат теоретични знания, да получат най-добрата подготовка и да докажат, че България може още повече.

Всяка година Факултетът по Приложна Математика и Информатика в ТУ-София обучава високо квалифицирани кадри за ИТ индустрията, като им осигурява силни фундаментални знания и умения в областта, подчертават от компанията.

Scalefocus провежда множество собствени образователни инициативи и поддържа силни взаимоотношения и партньорства с гимназии и университети в България. Наскоро компанията подписа Меморандум за сътрудничество и партньорство за реализиране на потенциала на Варна като Град на Знанието в инициатива организирана от Община Варна.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X