Кариера

"Робо Дни 2020" събира бизнес, училища и клубове по роботика

Иван Гайдаров

На 19 и 20 септември, София Тех Парк ще е домакин на образователния форум по роботика - "Робо Дни 2020", организиран от българската Професионална Асоциация по Роботика и Автоматизация (PARA). Двудневният форум, който ще има както онлайн част, така и специална експо зона в технологичния парк, ще очертае развитието на образователната роботика у нас.

"Нашата цел е да разгледаме ролята на роботиката в българското образование и ще засегнем теми като дуалното образование и професия приложен програмист, в които лектори ще бъдат представители на организации като Festo, Немечек България, BOSCH IO и гимназията "Джон Атанасов". Лекциите ще се проведат изцяло онлайн, а на място ще има експо зона с около 15 участника от български компании, училища и клубове по роботика, които ще представят свои разработки. Лекциите ще се излъчват както в страницата на PARA във Facebook и YouTube, така и в страницата на София Тех Парк", обяснява Кристиян Михайлов, член на УС и секретар на PARA.

Основните акценти на форума обхващат обединението на клубовете по роботика в България, интерактивната карта на клубовете, изготвена от PARA, както и следващите цели в сектора у нас и популяризация на образователната роботика. Също така ще бъде разгледана и ролята на STEM образованието в българското училище и как то може да бъде полезно на учениците.

Регистрацията за участие в "Робо Дни 2020" е безплатна, но задължителна!
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X