Кариера

VISTEON осигури оборудване за софтуерната гимназия в Бургас

Владимир Владков

Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации в Бургас (ПГКПИ), която бе създадена през миналата година с подкрепата на редица ИТ компании, получи оборудване от Visteon. С него са изградени компютърни лаборатории по програмиране, в които ще се обучават осмокласниците от гимназията.

Лабораториите са съобразени с новите изисквания в областта на информационните и комуникационните технологии, като кабинетите разполагат с работни места и условия за пълноценна работа на всеки ученик, обясняват от ПГКПИ. "Лабораториите станаха част от нашата дигитална среда за обучение, която е организирана по най-модерен начин. Новите кабинети са част от процеса на създаване на модерни дигитални лаборатории, които ще позволят учениците да се обучават по програмиране и роботика", допълват от гимназията.

Visteon е дарила и лаборатория от дигитални роботи автомобили Zumo Robot, с които учениците се състезават и участват в шампионат по роботика. "Това са едни от любимите роботи на малките ученици и те имат вътрешно училищни състезания с тях", коментират от училището.

Компанията, разработваща редица софтуерни решения за автомобилната индустрия, осигурява подкрепа в технологичен план, свързан с модели за изграждане на роботизирани лаборатории по електроника и управление на хардуерни системи, за което се обучават бъдещите дигитални създатели.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X