Кариера

Paysafe Group е с нов главен финансов директор

Мария Динкова

Paysafe Group (Paysafe),една от водещите платформи за специализирани разплащания, обяви назначаването на Исмаил ("Иззи") Даууд за нов главен финансов директор на Групата. Той е базиран в САЩ и ще отговаря пред изпълнителния директор на Paysafe - Филип МакХю, когато се присъедини към компанията на 28 септември.
"Иззи е талантлив финансов експерт с доказан опит в стратегическото мисленеи постигане на впечатляващи резултати. Знам, че той ще бъде отлично допълнение към нашия екип в утвърждаването на Paysafe като водеща глобална платформа за специализирани разплащания", сподели МакХю.

Даууд разполага с 25-годишен опит в сферата на финансовото управление и преди това е заемал сходни позиции като главен финансов директор, както в публични, така и в частни организации. Неговият богат опит включва корпоративни финанси, финансови пазари, връзки с инвеститорите, данъци, финансово планиране и анализ, управление на оперативната ефективност, контрол, сливания и придобивания и стратегия.


Paysafe Group е с нов главен финансов директор


Даууд се присъединява към Paysafe от Branch International, организация за финансови услуги, насочена към мобилното поколение, където е заемал позицията главен финансов директор. Преди това той е бил главен финансов директор в редица компании, сред които WageWorks, Santander Consumer USA и BNY Mellon. В началото на кариерата си той прекарва 14 години, заемайки редица финансови и корпоративни ръководни роли в Wells Fargo, водеща компания за финансови услуги.

"Paysafe предлага много разнообразно портфолио от методи за разплащане, индустрията за дигиталните разплащания никога не е била толкова вълнуваща сфера за развитие. Очаквам с нетърпение да допринеса за бъдещия растеж на тази амбициозна компания," коментира Даууд.

Той заменя действащия финансов директор Питър Смит, който се оттегля от ролята този месец.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X