Кариера

Milestone Systems с нов главен изпълнителен директор

Александър Главчев

Milestone Systems обяви, че бордът на директорите на компанията е назначил Томас Дженсън за неин нов главен изпълнителен директор. Той ще встъпи в длъжност от началото на октомври 2020 г.

Дженсън е работил в Hewlett-Packard и в най-голямата европейска компания за интеграции в сферата на информационните технологии Bechtle. Според Milestone той има дълбок бизнес опит с ИТ и технологии и разбиране за динамиката на бизнес общностите, технологичните партньори и интеграторите. Хората са в основата на лидерската философия на Томас Дженсън, която добре отговаря на скандинавските лидерски ценности на Milestone Systems и подходът People First към управлението, допълват още от там.

"Горд съм да стана част от Milestone Systems. Техният силен фокус към хората беше от решаващо значение за мен, когато приех позицията, споделя Дженсън. Съчетанието на влиянието на Milestone Systems при трансформирането на използването на видео технологиите, както в сигурността, така и в новите приложения извън индустрията, превръща това в мечтана работа за мен."

Томас Дженсън се присъединява към Milestone след Bechtle, където той беше изпълнителен вицепрезидент и член на управителния съвет. Преди това той беше ръководител на стратегията за продажби на световни канали за HP Inc. в Пало Алто, Калифорния, Съединените щати, където ръководи глобалното развитие на каналите. По време на разделянето на Hewlett-Packard в HP Inc. и Hewlett-Packard Enterprise, Томас ръководи разделянето на каналите и отговаря за подготовката на новата стратегия и организация за косвените приходи на HP Inc. Преди да се премести в САЩ, Томас беше Генерален мениджър на отдела за PC и печат на Hewlett-Packard в Дания.

Също така Дженсън е заемал ръководни позиции във Vestas Wind Systems и Maersk Line. Той е магистър по международни бизнес администрации от университета в Олборг и е завършил програмата на изпълнителния съвет в INSEAD във Франция.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X