Интернет

Google и YouTube помагат на учителите в дистанционното обучение

Computer World

Google и YouTube пускат нови ресурсни страници, за да помогнат на учителите и семействата да продължат да обучават децата у дома във връзка с пандемията от коронавирус, пише The Verge.

Страницата на Google, наречена Teach From Home, предлага препоръки за това как учителите могат да обучават дистанционно, използвайки продуктите на компанията. В момента страницата дава възможност за провеждане на видео разговори с класа чрез Hangouts или създаване на онлайн въпросници чрез Google Forms. Страница ще продължи да се развива, изтъкват от технологичния гигант. Също така тя предлага набор от инструменти в Teach from Home, организирани в серия от слайдове за това как да се обучава от разстояние.

Teach from Home в момента е достъпен на английски език, но набора от инструменти, които могат да се свалят, са налични също така на немски, испански, френски, датски и ползи, а от Google обещават, че скоро ще има и повече езици.

От своя страна YouTube предлага на Learn@Home образователни канали, които учениците могат да гледат у дима. Страницата категоризира каналите, препоръчани за семействата с деца на възраст над 13 години, за семействата с деца на пет и по-големи, както и за семействата с деца в предучилищна възраст. YouTube си партнира с Khan Academy и други образователни организации, а сред каналите са CrashCourse, Discovery Education, Cool School, PBS Kids и Sesame Street. Към момента Learn@Home е достъпен на английски език, а през следващите дни ще бъде и на италиански, френски, испански, корейски, японски и други езици.

В допълнение Google пуска 10 млн. долара за фонд за дистанционно обучение като част от приноса от 50 млн. долара на компанията в борбата срещу коронавируса. Google.org - филантропското звено на организация, ще предостави 1 млн. долара подкрепа на Khan Academy, за да помогне в осигуряването на "възможности за дистанционно обучение на учениците, засегнати от затварянето на училищата заради COVID-19".
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X