Кариера

Нови видеоуроци по предмети от първи до седми клас създава "Просвета"

Владимир Владков

Нови образователни филми за учениците от първи до седми клас създава издателство "Просвета". Досега заснетите онлайн уроци, излъчени и по телевизионните програми БНТ2 и БНТ4, са предизвикали огромен интерес, тъй като много учители и ученици все още не бяха организирали дистанционното си обучение.

"Задачата, която сме си поставили, е задължително да покрием програмите от изученото към началото на март до края на учебната година по български език и литература и по математика за децата, които ще полагат изпити от националното външно оценяване - тези в четвърти, и в седми клас. Стремим се да създадем колкото може повече уроци и за другите класове от първи до седми, но не знаем дали ще успеем напълно - зависи от мерките, които ще се вземат при извънредното положение. И, разбира се, ако всички в екипа ни сме здрави", пише в изявление до пресата Владимир Кръстев, директор на "Просвета - Либри" - дружеството, което създава електронните образователни ресурси в издателската група.

Всички видеоуроци, които през изминалата седмица бяха излъчени по каналите на БНТ, са създадени от "Просвета" в рамките на нейната инициатива "Учим онл@йн с учител". Уроците са качени на сайта на "Просвета", във Facebook страницата на издателството и в Youtube канала. Готовите и излъчени досега уроци на "Просвета" са подредени по класове.

За 7-и клас например вече са достъпни три урока по български език, "Съвместна употреба на глаголните времена и наклоненията", "Съставно сказуемо" и "Обособени части на простото изречение", три по математика и два по литература на тема "Опълченците на Шипка". Именно по тези предмети предстои национално външно оценяване на седмокласниците, като датите му все още не са променени от МОН.

Издателството отвори и всички свои актуални електронни учебници от първи до 10-и клас, като те включват образователни филми, визуализации, аудиозаписи, интерактивни упражнения и тестове и "са изключително подходящи за самоподготовка у дома". За използването им обаче е необходима регистрация.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X