Кариера

Над 26 хиляди са гледали първия онлайн урок на "Просвета"

Владимир Владков

Удължената грипна ваканция в редица големи градове у нас и тревогите на учениците, свързани с кандидатстването след 7 клас осигуриха сериозна аудитория на първия видеоурок на издателска група "Просвета". Над 26 000 участника и стотици споделения в мрежата е събрал безплатния видеоурок на тема "Съвместна употреба на глаголните времена и наклоненията". Той бе проведен вчера, 11 март, в 14 часа, като "най-радващото е, че в задаването на въпроси особено активни бяха учениците", обясняват от издателството.

Урокът е част от инициативата "Учим онл@йн с учител" и според коментарите на участниците те са доволни от подхода на преподавателя по български език и литература Весела Михайлова. В рамките на инициативата "Просвета" ще излъчи серия от видеоуроци по български език и литература и по математика за 7.-и клас, които учениците ще могат да следят от домовете си. Целта е те да наваксат заложения по програма учебен материал, за да могат успешно да се справят с националното външно оценяване в края на учебната година.

Днес, 12 март от 14 ч. ще бъде излъчен нов урок по български език за 7-и клас на тема "Съставно сказуемо", а за утре, 13 март, е предвиден видеоурок по математика на тема "Втори признак за еднаквост на триъгълници".
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X