Кариера

Безплатни е-учебници и уроци за седмокласници обяви издателство "Просвета"

Владимир Владков

Безплатни онлайн уроци и електронни учебници по български език и литература и по математика за 7-и клас пусна издателство "Просвета". Инициативата се стреми да подпомогне учениците в седми клас, които в края на учебната година трябва да се справят с Националното външно оценяване (НВО), а заради извънредната грипна ваканция ще бъдат затруднении.

Инициативата "Учим онл@йн с учител" ще стартира до края на тази седмица и включва серия от видеоуроци по български език и литература, както и по математика, които учениците могат да гледат от домовете си. "Целта е те да наваксат заложения по програма учебен материал, за да могат успешно да се справят с националното външно оценяване", допълват от издателството. Видеоуроците ще бъдат водени от учители с богат опит по съответния предмет, а учебният материал ще бъде преподаван съгласно обичайното седмично разпределение на часовете. Седмокласниците ще имат свободен достъп до видеоуроците, които ще бъдат излъчвани на сайта на "Просвета" и на страницата на издателството във Facebook.

Учителите ще провеждат часовете си по подобие на нормалните занятия в училище. Връзката с учениците ще е дистанционна. Учениците ще имат възможност да задават въпроси и ще получават задачи за самостоятелна работа, а учителите ще им дават нужните съвети и препоръки.

Първият урок ще се проведе онлайн в реално време. За по-голямо удобство има предвидени няколко повторения на всеки онлайн урок в различни часове. График с уроците и часовете на излъчванията ще бъде качен на сайта на издателството, както и на Facebook страницата му.

Освен това осигурява безплатен достъп до интерактивните електронни учебници по български език и литература и по математика за всички седмокласници. Електронните учебници са обогатени с множество интерактивни задачи, образователни филми и други електронни ресурси. Онлайн уроците и електронните учебници се създават от технологичната компания "Просвета Либри", която преди 10 години пусна първите дигитални учебници у нас.

"Надяваме се, че ще бъдем полезни на всички ученици, учители и родители, притеснени от прекъсването на учебния процес, а с общи усилия ще преминем успешно през този по-труден период", допълват от издателската група.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X