Кариера

Телерик Академия стартира приема за Alpha QA и Alpha .NET

Мария Динкова

Телерик Академия обяви, че отваря приема за две от програмите Telerik Academy Alpha, които подготвят студенти, наскоро завършили ученици и специалисти от различни сфери да започнат работа в софтуерния сектор. Чрез двете програми курсистите придобиват необходимите знания и ключови умения за позиции, които са широко търсени от бизнеса - QA инженери, отговарящи за качеството на софтуера, и .NET програмисти.

Обученията са с продължителност 6 месеца и наподобяват реалната работна среда, където участниците работят в екип и реализират проекти, зададени от бизнеса. Те се провеждат в групи между 35 и 45 души, което позволява на трейнърите да влязат в ролята на ментори и всеки да получи персонализирано отношение и препоръки. В резултат 100% от възпитаниците на Телерик Академия се реализират професионално в рамките на 6 месеца след завършване.

"Софтуерният сектор у нас има нужда от специалисти с различен профил. Това е отлична възможност за всеки, който иска да се развива в тази индустрия. През нашата над 10- годишна история сме виждали много примери на хора, които идват без никакъв технически опит, но само месец след завършване на интензивните ни Alpha програми започват работа в ИТ сектора като програмисти или QA инженери. Важното е човек да се отдаде на обучението и да има желание да учи и развива нови умения", коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия.

Кандидатстване и ранен прием
Срокът за кандидатстване за Alpha QA е до 13 май, а приемният изпит по основи на програмирането е ден по-късно - на 14 май. Крайната дата за подаване на документи за Alpha .NET е 1 юни. Изпитът е на 2 юни. Кандидатстването и за двете става през сайта на Академията, а желаещите е необходимо да имат навършени 18 години, както и базови познания по програмиране. За кандидатите, които вече имат опит в областта, е насрочен и предварителен изпит през април. Ако се справят успешно, те си гарантират отрано място в избраната програма.

Безплатен подготвителен курс
Напълно начинаещите могат да се подготвят за кандидатстване за QA или .NET програмата самостоятелно с подробните материали на сайта на Телерик Академия или като участват в безплатен подготвителен курс.

Подготовката се провежда в рамките на шест сесии (предимно съботно-неделни), всяка с
продължителност три часа. Кандидатите ще усвоят основните умения, които са необходими за входящия изпит. Така всеки, независимо от своя опит, има равен шанс да издържи изпита и да се обучава в избраната от него Alpha програма. Ключов критерий при подбора на участниците е желанието за развитие и учене на нови умения.

Професионална реализация като QA
Участниците в Alpha QA преминават 6-месечна програма с фокус върху основите на програмирането и тестването на качеството на кода. Главни трейнъри са Павлина Колева, QA инженер във Fadata с над 10 години опит в областта, и Владимир Венков, технологичен трейнър в Телерик Академия. Участие като гост-лектори ще вземат водещи експерти от индустрията. Лекциите се провеждат 2-3 пъти седмично вечер, което позволява съчетаването им с работа или следване. След завършване участниците разполагат с необходимите познания и практически опит, за да стартират кариера като младши QA инженери в партньорската мрежа на Академията или във всяка друга компания в сектора. Повече за професията може да научите по време на безплатно кариерно събитие на 24 март в сградата на Телерик Академия.

Кариерен старт като .NET програмист
Програмата Alpha .NET обхваща над 440 часа лекции, усвояване на водещите практики в програмирането и работа по задачи и реални проекти - всичко това под менторството на опитните трейнъри на Телерик Академия. Близо 20% от програмата е насочена към развитието на комуникационните и личностните умения на участниците и ги подготвя за успешен кариерен старт като младши програмисти. Продължителността ѝ е 6 месеца и включва присъствено обучение всеки делничен ден по четири часа, както и допълнителна самоподготовка от вкъщи. Информация за обучението и професията програмист може да бъде получена на тематичната кариерна вечер на Телерик Академия на 31 март.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X