Кариера

Българско училище въвежда курс по ментална аритметика

Мария Динкова

Занятия по менталната артиметика започват да се провеждат от днес в ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в с. Чавдар. 26 деца ще посещават курсовете на SmartyKids в следобедните занимания в училището. Те ще се запознаят с абакуса и с базовите техники за работа с него, впускайки се в един нов свят на ментални приключения.

За посещенията на децата родителите ще заплащат част от таксата на курса. Община Чавдар съдейства за провеждане на курсовете финансово, като поема останалите разходи за обучение.

Директорът на на ОУ "Св. Св. Кирил и Методий "- Мария Дурчева приветства идеята децата да се занимават с ментална аритметика в класната стая. Тя определя дни и часове, в които сертифициран преподавател от SmartyKids ще посещава в училището и ще провежда занятията.

ОУ Св. Св. Кирил и Методий
ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" заема централно място в образователната система на Общината, а мотото на учебното заведение е "Училище с нови идеи и много възможности!"

Методиката на обучение, която се прилага в учебното заведение, е съвременна и приспособена към традиционните методи и способи на обучение. По този начин учебната дейност и занимания са ползотворни и интересни за децата. Те усвоят както теоретични, така и практически умения и знания.

У учениците се възпитава любов към четенето и езиците, възможност за усвояване на граматичните правилата в езика, възможности за писмени и устни изяви.

Екип от висококвалифицирани преподаватели и педагози с богат опит полагат грижи за своите малки възпитаници, обграждайки ги с много любов, за да изградят и развият тяхната личност.

Равносметката
След като открива своя център SmartyKids в Пирдоп (първият ѝ център е в Карлово), Радостина Георгиева, заедно с преподавателя Вера Бойчева, провежда няколко срещи с представители на общини и училища. Те с радост споделят нейното вдъхновение за детско развитие и първите курсове вече са факт.

От SmartyKids изказват специални благодарности към община Чавдар, кмета на с. Чавдар Григор Даулов, директора на на ОУ Св. Св. Кирил и Методий- Мария Дурчева,както и към Вера Бойчева, която основно ще провежда уроците в училището.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X