Кариера

11-то издание на Evolution of Technical Communication ще се проведе през май

Мария Динкова

Единайстото издание на Evolution of Technical Communication ще се провед на на 27 и 28 май 2020 в Интер Експо Център. Всяка година събитието привлича стотици автори на софтуерна документация, информационни разработчици, технически редактори, информационни архитекти и преводачи от ИТ сектора.

За първи път програмата на конференцията ще включва два хакатона, организирани с подкрепата на Bosch Software. Те ще се проведат в следобедните часове, като ще бъдат насочени към опознаване света на програмирането чрез забавни и креативни занимания и не изискват допълнителни знания и умения.

"Участваме в Evolution of Technical Communication заради самата конференция и нейната общност. Посетих я преди две години и реших, че това е конференцията за мен и моя екип. Насочена е към софтуерната документация с много специализирани и интересни теми. Ще се радваме да опознаем общността още по-добре и да обменим опит", отбеляза Сузане Пфайфър, ръководител "Техническа комуникация", Bosch Software.


11-то издание на Evolution of Technical Communication ще се проведе през май


Също така Evolution of Technical Communication 2020 традиционно събира компетентни професионалисти, работещи като technical writer - една професия с нарастващо търсене в технологичния бранш. И тази година събитието ще срещне експерти от България и света, за да научат за иновациите в професията си през последните 12 месеца и да обменят полезен опит и контакти.

Конференцията продължава да набира лектори, като процедурата ще бъде отворена до 10 февруари. Желаещите могат да участват с презентации от 40 минути, практически занимания (уъркшопи) от 90 минути и обучения (tutorials) от 60 минути, посветени на основната тема "Иновации в софтуерната документация". Работният език е английски. Предложенията ще трябва да покриват някоя от следните теми:
 • Изкуствен интелект (AI)
 • API документация
 • Continuous Delivery
 • Интелигентно съдържание
 • Потребителско изживяване
 • SEO
 • Метаданни и таксономии
 • Моделиране на информацията
 • Структуриране на документация по конкретен сценарий
 • Автоматично поддържане и обновяване на документация
 • Кариерно развитие
Кандидатите за лектори трябва да подадат заглавието на темата си, резюме и кратка биография при регистрация в tekomWebPortal. Целта е избраните лектори да внесат иновативни идеи в общността и да разкажат някои от най-добрите си практики. Те може да споделят своите опит и знания с участниците, пример от практиката (case study) или история за вдъхновяващо предизвикателство, докато общуват с колеги в приятна и позитивна атмосфера.

Билетите за Evolution of Technical Communication 2020 ще бъдат пуснати в продажба от 14 февруари на страницата на събитието, като до 20 март ще бъдат валидни цени за ранна регистрация на стойност 150 евро. Организаторите от tekom Europe са предвидили отстъпки за своите членове, включително и за тези на нейното българско подразделение - tekom България. Те ще могат да се възползват от билети на стойност 105 евро.

Изданието на Evolution of Technical Communication през 2019 привлече рекорден брой гости от 16 държави. Организаторите го откриха с обобщение за израстването на събитието от годишно събиране на малка местна общност до динамично развиваща се международна конференция.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X