Кариера

Samsung обнови платформата Smart Classroom

Александър Главчев

Нов интерфейс и функционалности посрещнаха ученици и учители от цялата страна след зимната ваканция в платформата Smart Classroom на Samsung. От там подчертават, че голяма част от промените са в резултат на препоръки от потребители, използващи ежедневно инструментите на платформата за обучение с добавена реалност (AR).

В края на миналата година екипът на Samsung България, в съвместна разработка с АдминСофт Плюс ООД, добавиха възможност за автоматично прехвърляне на оценките, въведени в Smart Classroom към един от водещите електронни дневници в България - "АдминПлюс". Това дава възможност тези оценки да участват при формирането на успеха на учениците по даден предмет. Няколко седмици по-късно от стария интерфейс на платформата няма и следа. Smart Classroom е изцяло обновена с нови функционалности, нов потребителски дизайн и подобрена интеграция между отделните модули. Цялата информация вече се превръща в безкраен поток от знания, който можем да се нарече с познатия термин от социалните мрежи – "фийд". Всеки учител може пълноценно да изпитва учениците си по нов начин през един-единствен интерфейс и да следи кой как се справя.

"Обработихме огромно количество от информация, генерирана от настоящите потребители, за да съответства на новите функционалности. Част от нея бяха 12 000 теста, които учителите са давали през годините на своите възпитаници и трябваше да ги пригодим за новите особености на фийда", коментира Свилен Радичков, CEO на "Инфино" ООД. Отделно, всички материали, които се качват от учителите, се конвертират от платформата, за да се появят като снимки във фийда. По този начин веднага може да се разбере кой материал за какво се отнася, без да е нужно да се отваря самият файл. "Тази опция я поискаха учителите още в началото и сега тя вече е факт", допълва още Радичков.

Samsung обнови платформата Smart Classroom

По нов начин се представя и съдържанието. Всички уроци, презентации, домашни работи и тестове на учителите се съхранява в таба "Ресурси", чрез който лесно и бързо могат да достигнат до съдържанието, което им е необходимо.

С обновяването на платформата се отбелязва четвъртият етап от нейното развитие – тя вече се описва не просто като среда за смесено обучение, а като място за споделяне на знания. Подробности около новостите в Smart Classroom ще бъдат презентирани на Националния научно-образователен фестивал: "Намереното поколение", който ще се проведе на 25-26 януари в НДК. Платформата е част от политиката за корпоративна социална отговорност на Samsung Electronics България.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X