Кариера

Microsoft набира участници за конкурс за AI технологии в образованието

Александър Главчев

Мicrosoft обяви, че набира участници за конкурса "The next AI Guardians" през 2020 г. България e в списъка на страните, на преподаватели от университети, научни изследователи и техни студенти се предлага възможност да покажат как чрез изкуствен интелект (AI) може да се подобри образованието. Желаещите могат да се включат, като кандидатстват до 25 януари на следната страница: https://www.microsoftevents.com/profile/form/index.cfm?PKformID=0x8373643abcd.

Конкурсът е отворен за участие в над 25 държави, сред които и България. Поканени са да се включат екипи от изследовател и до
четирима студенти, които "вярват, че могат да покажат следващата голяма идея, с която ще се промени бъдещето на образованието чрез изкуствен интелект".

Според Microsoft "The next AI Guardians" е възможност за всички университетски екипи да използват потенциала си, както и най-новите технологии. По време на състезанието всеки, който се включи, ще може да се учи и да обменя съвети с някои от водещите професионалисти в сферата на изкуствения интелект.

"Все повече училищата, университети, изследователски лаборатории и други образователни институции се трансформират и променят чрез интелигентни системи и решения, които помагат на хората да учат и постигат поставените си цели", каза Албена Спасова, която отговаря за образователните инициативи на Microsoft в 24 държави в Централна и Източна Европа.
Ето и етапите на провеждане на конкурса.

Стъпка 1:

Време е да съберете отбора си. Microsoft препоръчва да имате до 4-ма студенти и един изследовател. Ако е възможно – и университетски лектор, който да се включи, за да ги напътства. Регистрирайте се като отбор. След това качете 2-3-минутно видео за задвижвано от изкуствен интелект решение, което може да подпомогне образованието. Срок: 25 януари 2020 г.

Стъпка 2:

След като бъдат обявени избраните отбори, на 31 януари 2020 г. те ще трябва да приложат идеята си на практика. През този етап всеки екип ще се възползва от технологично и бизнес менторство, подкрепено от Microsoft. Напътстван от своя ментор, всеки квалифициран отбор ще има консултации в Microsoft Teams, за да подобри концепцията си и да доведе своето демо до финала.

Стъпка 3:

В периода 30 март – 03 април всички квалифицирани отбори ще представят концепцията си чрез Teams. Най-добрите пет екипа ще достигнат до финала. Отборите победители ще бъдат обявени на 08 април 2020 г. от жури. Те ще бъдат поканени на "AI Bootcamp" в Будапеща.

Стъпка 4:

До 26 май отборите финалисти ще трябва да усъвършенстват всеки отделен детайл от проекта си и да се научат как да представят концепцията си пред публиката – водещи експерти в сферата. Финалната церемония на "The next AI Guardians" ще се състои между 27 и 29 май в "AI Bootcamp" в Будапеща. Там ще се избере най-добрата идея с потенциал да подобри образованието на следващото поколение.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X