Кариера

Стартира приемът за програмата за UX и UI дизайн на Телерик Академия

Мария Динкова

Телерик Академия обяви днес, че отваря кандидатстването за програмата Telerik Academy Upskill с фокус върху изграждането на изключително потребителско преживяване (UX) и потребителски интерфейс (UI). Тя стартира на 24 февруари 2020 и ще се провежда в рамките на три месеца в обучителния център на Телерик Академия в София.

Програмата е насочена към специалисти и студенти в областта на графичния дизайн,
илюстрацията и визуалните изкуства, както и към компании, които искат да надградят уменията на своите служители.

"С развитието на ИТ сектора все по-ключови стават редица роли извън програмирането. Компаниите идентифицират нуждата от холистично подготвени специалисти, които
комбинират отлични дизайн, UX и UI умения и могат да създават дигитални продукти, поставящи клиентите в основата. Затова организираме второ издание на програмата за UX/UI Design, което допълнително разширихме и надградихме", коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия.

Отворен прием
Тelerik Academy Upskill UX/UI Design е подходяща за хора с малко или без никакъв опит в създаването на потребителско преживяване и интерфейси (UX и UI). Изискват се познания в областта на дизайна, илюстрацията или визуалните изкуства. Желаещите е необходимо да подадат онлайн кандидатира, кратка автобиография и портфолио или примерен криейтив проект на сайта на Телерик Академия до 27 януари 2020.

Вечерно обучение и водещи практици
Програмата ще се води от опитни експерти във вечерен формат 3 пъти седмично. Така участниците могат да съчетават обучението си със следване и работа. Главен трейнър ще бъде Георги Балинов, съосновател и творчески директор на дигиталната агенция HYPE,
лектор и трейнър по UX/UI с над 10 г. опит в областта, като заедно с него ще работи Поля Василева, ръководител "Дизайн и UX" в Телерик Академия с над 12 г. международен опит в сферата на уеб и графичния дизайн.

Участие като гост-трейнъри ще вземат външните експерти: Светлин Николаев, UX директор, и Антоанета Цанева, ръководител UX дизайн в Progress, Костадин Кушлев, старши мениджър UX, и Валентин Ликьов, продуктов дизайнер във VMware, Георги Линков, изпълнителен директор на Studio Х, и други.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X