Кариера

Скейл Фокус Академия отвори врати в Бургас

Мария Динкова

На 3 ноември се състоя официалното откриване на Скейл Фокус Академия, която е първата по рода си ИТ академия за ускорено обучение на програмисти в Бургас. Самата церемония се проведе в Медицинския факултет на Университет "Проф. д-р Асен Златаров" и събра под един покрив новоприетите бъдещи програмисти, представители на местната власт и образователната система в морския град.

"През годините съм забелязал, че дали един човек е успешен в ИТ сферата не зависи нито от неговото минало, нито от това дали е имал добри оценки по математика в училище. Зависи от 3 неща: мотивацията да се включи, амбицията до къде иска да стигне и правилната среда. Вярвам, че академията ще даде на записалите се последното, а това, че те са тук днес показва, че имат правилната мотивация и амбиция", заяви по време на церемонията изпълнителният директор на Скейл Фокус Академия Христо Тодоров.

От Академията планират през следващите пет години да обучат безплатно 10 хил. програмисти. Още тази седмица започва курсът за начинаещи, за който са се записали 120 души.

Събитието беше уважено лично и от кмета на общината г-н Димитър Николов. Той отбеляза пред присъстващите, че ако преди няколко години е трябвало да организират група от програмисти в Бургас, едва ли са щели да съберат повече от 20 човека, докато сега при старта на академията е имало повече от 400 желаещи да се запишат.

Академията се реализира с пълната подкрепа на община Бургас и работи активно с местните училища и университети за подсилването на ИТ общността в града. Най-добрите сред завършилите ще имат възможността веднага след дипломирането си да се присъединят към водещите технологични компании в страната, с които Скейл Фокус Академия си партнира.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X