Кариера

Невен Дилков влезе в Обществения съвет към МТИТС за управление на .bg домейните

Иван Гайдаров

Управителят на Нетера Невен Дилков стана член на Експертния обществен съвет за управление на регистрите ".бг" и ".bg" към Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС).

Съветът контролира изпълнението на споразумението между МТИТС и "ИМЕНА.БГ", дава становища по проекти на нормативни актове и документи в областта на информационните технологии, участва в управлението на регистрите ".бг" и ".bg".

Невен Дилков е първият независим интернет вносител в България с близо 25-годишен опит в телеком индустрията. Членува в бордовете на редица браншови организации, вкл. Европейската телекомуникационна асоциация (ECTA), Браншовата асоциация на българските телекомуникационни оператори (БАБТО), Сдружението за електронни комуникации, УС на Програма достъп до информация, учредител на Българска биткойн асоциация и др.

Основател е на Нетера и на първата дистрибутирана интернет ексчейндж платформа в света - NetIX. Заедно с партньори и колеги Невен Дилков създава и други мащабни бизнес проекти като Neterra.TV, Cloudware.bg, NetFleet.bg, Sofia Data Center (sdc.bg). Учил е компютърни науки в Tsinghua University, Китай, и е завършил в West Virginia Wesleyan College, САЩ.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X