Кариера

Почина Марк Хърд, един от двамата шефове на Oracle

Владимир Владков

Марк Хърд, един от двамата главни изпълнителни директор на Oracle, е починал на 62 г., съобщиха от компанията при представяне на финансовите резултати за първото тримесечие на фискалната 2019-2020 г..

Председателят на борда и основател на Oracle Лари Елисън отдели няколко минути от своята уводна реч на конференцията на Oracle OpenWorld, проведена на 18 септември, за да изрази своето съжаление от липсата на Хърд на събитието. Видимо през сълзи Елисън каза: "Бих искал да отделя няколко минути, за да кажа колко много ми липсва Марк Хърд. Работим дълго време заедно, обичам го и му пожелавам бързо възстановяване".

Сега Елисън е написал електронно писмо до служителите на Oracle, в което казва: "Oracle загуби блестящ и обичан лидер, който лично докосна живота на толкова много от нас през своето десетилетие в Oracle. На всички нас ще ни липсва желанието на Марк и необикновената му способност да анализира, да опростява и да решава проблемите бързо. На някои от нас ще липсва неговото приятелство и наставничество. На мен ще ми липсва неговата доброта и чувство за хумор."

Хърд се присъедини към Oracle от HP през 2010 г., заменяйки Чарлс Филипс като съпредседател на Oracle, месец, след като бордът на HP го принуди да напусне. Хърд бе подал оставка, след като вътрешно разследване твърдеше, че е направил некоректни разходи.

Елисън оказа силна подкрепа на Хърд месец преди да го назначи на новата висока позиция в Oracle, като критикува действията на борда на HP. "Бордът на HP току-що взе най-лошото решение за персонала, след като идиотите от борда на Apple уволниха Стив Джобс преди много години", написа той в писмо, изпратено до в. New York Times.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X