Кариера

Програмата на 15-ата национална конференция по е-Образование е вече тук

Computer World

На 24 октомври в София Хотел Балкан, зала Средец, ще се проведе 15-ото издание на Националната конференция по е-Оразование "Дигиталните иновации в помощ на е-Образованието", а на сайта на събитието може да се запознаете с неговата пълна програма.

Събитието ще бъде открито от Мария Габриел, европейски комисар по цифрова икономика и цифрово общество. Освен нея в официалното откриване с приветствие към аудиторията ще се включи и инж. Таня Михайлов, заместник-министър на образованието и науката.

Повече за националните програми на Министерството на образованието и науката в областта на е-Образованието ще научим от Силвия Кънчева, държавен експерт, дирекция "Образователни програми и образователно съдържание", МОН, и Румяна Костадинова, дирекция "Професионално образование и обучение", МОН.

Въпросът за пресечната точка между висшите учебни заведения и ИТ бизнеса в страната ще бъде обсъден по време на дискусия, в която участие ще вземат представители и на двете страни по темата. Сред тях са доц. Елисавета Гурова, ръководител на магистърска програма "Технологии за знания и иновации" (ФМИ, СУ) и доц. Теодоси Теодосиев, заместник-декан по учебната дейност, Факултет по математика и информатика, Шуменски университет "Епископ К. Преславски".

Новите подходи при предаване на учебния материал в училищното образование и STEM лабораториите ще бъде акцентът в участието на доц. Николина Николова (ФМИ, СУ), доц. Елиза Стефанова, заместник-ректор по информационни дейности, академичен състав и администрация, СУ "Св Климент Охридски" и Нели Георгиева, заместник директор по учебна дейност, ИТ и иновации в НПМГ "Акад. Л. Чакалов".

За 15-а поредна година националната конференция по е-образование ще събере представители на предучилищно, училищно и висше образование, директори, зам. директори, ректори, зам. ректори, декани, зам. декани и други експерти, представители на държавни институции опериращи в сферата на образованието, за да погледнат заедно към най-актуалното от тенденциите и процеса по дигитализация на българското образование.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X