Кариера

DevReach разширява програмата си с осем практически семинара

Мария Динкова

DevReach разширява програмата си с осем практически семинара за разработка на приложения и ролята на жените в ИТ индустрията – двойно повече от първоначално обявеното, обявиха от Progress. Заедно с лекционната част събитието ще продължи от 20 до 24 октомври. Инициативата има за цел да събере международната общност от разработчици, за да им помогне да се запознаят с най-новите тенденции при създаването на приложения и да им даде възможност да работят заедно.

"DevReach не е конференция единствено за технологии, а и за тенденциите и предизвикателствата, формиращи ИТ общността. Участниците не само ще надградят техническите си умения, но ще могат да участват в по-голяма дискусия за ролята на жените в ИТ индустрията. Група вдъхновяващи дами ще ни разкажат какво ги е мотивирало да започнат кариера в областта на науката, технологиите, инженерството и математиката и ще ни покажат как всички можем да бъдем активни и успешни в ИТ общността", отбелязва Сара Фаац, старши мениджър "Връзки с разработчици" в Progress.

Семинари за ролята на жените в ИТ индустрията
Семинарът "Empower Women @ DevReach" ще разгледа често срещаните предизвикателства, с които жените в областта на науката, технологиите, инженерството и математиката се сблъскват. Сред тях е т.нар. "Синдром на самозванеца". Той засяга хора, които не вярват в собствения си успех, приписват го на чист късмет и се страхуват, че ще бъдат разкрити като неспособни. Сред лекторите ще бъдат Джоди Дейвис, авиокосмически инженер в НАСА, Лорън Джарет, генерален мениджър "Продукти за разработчици" в Progress и Оля Гавриш, програмен мениджър в Microsoft.

DevReach 2019 ще включва и два семинара, част от глобални инициативи за привличане на повече жени в софтуерното инженерство – Vue Vixens и ngGirls. Участниците ще се запознаят с разработката на мобилни приложения съответно с платформите Vue.js и Angular.

Семинари за разработка на приложения
Техническите семинари са насочени към разработка на приложения с популярни фреймуърци като Blazor и React, както и с технологии на Progress - Progress Telerik, Progress Sitefinity, Progress Kinvey Chat и NativeScript. Във всеки семинар стъпка по стъпка участниците ще създадат реални приложения, напълно функциониращ чатбот и ще успеят да трансформират уебсайтове, изградени с Angular, в мултиплатформени приложения, работещи в уеб, Android и iOS.

Семинари:
  • "Създайте първото си приложение с Blazor"
  • "Създайте приложение със Sitefinity само за ден"
  • "Да направим приложение с React"
  • "Да създадем чатбот с Kinvey Chat"
  • "От уеб до мобилност с NativeScript и Angular"


Всички семинари ще се проведат в офиса на Progress в София на 20, 21 и 24 октомври 2019 г. Лекционната част на конференцията ще бъде на 22 и 23 октомври в Sofia Events Center.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X