Кариера

Студенти от водещи университети стартират кариерата си в А1

Иван Гайдаров

А1 приключи първото издание на инициативата "A1 лятна академия", в която се включиха 18 младежи, постигнали отлични резултати във водещи университети и гимназии. В началото на месец юли те бяха поканени от телекома за участие в обучения и дейности, допринасящи за професионалното и личното им развитие. Повечето от участниците в тримесечната "А1 лятна академия" продължават кариерата си в компанията.

Програмата на "А1 лятна академия" беше фокусирана в три основни направления – "Маркетинг", "Информационни технологии" и "Телекомуникации". Младежите бяха разпределени в различни екипи спрямо областта, в която учат. По време на академията те развиват умения за работа с Excel, презентационни техники, способност за ефективна бизнес комуникация и участваха в реални проекти на компанията. Част от "А1 лятна академия" са и доброволческите инициативи – в началото на септември младежите почистиха и освежиха няколко зони в Зоологическа градина – София.

В процеса на опознаване на компанията участниците в "А1 лятна академия" получават и консултации за кариерно развитие от обучени специалисти. Повечето от тях се включват и в програмата young.LEADERS.talk 2019 на "Съвета на жените в бизнеса", организирана в партньорство с А1. В продължение на пет седмици студентите и учениците имат възможност да се запознаят с реалната бизнес среда чрез серия от пет обучения и пет посещения във водещи фирми в страната.

"A1 лятна академия" е част от поредицата инициативи, които А1 организира в подкрепа на младите и талантливи ученици и студенти в България. Само през 2019 година в различни проекти на компанията ще преминат над 100 младежи от водещи учебни заведения у нас. В дългосрочен план компанията развива и собствена целогодишна стажантска програма, която дава шанс на младите и амбициозни хора да усъвършенстват своя потенциал. Тя е съпътствана от вътрешни обучения, включва участие в доброволчески активности и предлага атрактивен пакет от придобивки.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X