Кариера

Участниците в тазгодишния Хакатон - Бургас ще създават приложения за синя икономика

Мария Динкова

В края на следващата седмица ще се проведе тазгодишното издание на Хакатон – Бургас. Целта на инициативата е събере на едно място хора с интерес към софтуерните разработки, дизайна, информационните технологии и иновативните продукти. Откриване ще бъде на 11 октомври в 17:00 ч. в аулата на Медицински корпус в Университет "Проф. д-р Асен Златаров" – Бургас.

Темата на надпреварата ще бъде "Създаване на приложения за синя икономика", а участниците ще трябва заедно да предложат концепция за софтуерен продукт и да стартират работа по неговото разработване.

Няма ограничение за използваните технологии, библиотеки, платформи и програмни езици. Необходимо е екипите да предадат прототип на своя продукт, който да има поне една работеща функционалност или ясна концепция за приложение с частично написан изходен код. В последния ден на Хакатона - неделя 13 октомври - участниците ще направят демонстрация на своите приложения пред жури.

Организатори на събитието са катедрите по "Компютърни системи и технологии", "Компютърни и информационни технологии", "Екология и опазване на околната среда" и Студентският съвет към Университет "Проф. д-р Асен Златаров". За всички участници ще има награди, които са осигурени от спонсорите на събитието. Първите три проекта, оценени най-високо ще бъдат допълнително стимулирани с изненади от организаторите.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X