Кариера

"ТехноЛогика" се класира на 7-мо място в света на състезание по киберсигурност

Мария Динкова

Отборът на софтуерната компания "ТехноЛогика" се класира на 7-мо място в света и на 5-то място в Европа на квалификационния кръг на международното състезание по киберсигурност Global CyberLympics. В него екипи от цял свят се изправят пред редица предизвикателства и задачи в областта на цифровите разследвания, експлоатирането на уязвимости на уеб приложения и системите, анализа на вируси и зловреден код, обратното инженерство и криптографията.

"Да постигнем този резултат ни помогнаха разнообразните познания и способности на хората в отбора, защото и в CyberLympics, както и в реалния свят, проблемите на киберсигурността се разпростират върху целия технологичен стек на ИТ системите. Някои от нас са по-добри в програмирането, други в мрежите и инфраструктурните услуги, трети в операционните системи, четвърти в криптографията и т.н.", споделя Димитър Радев, ръководител отдел "Информационна сигурност и инфраструктура".

Тази година в Global CyberLympics се състезаваха силни отбори от Deloitte, IBM, Grant Thornton LLP, EY, KPN, Accenture, Националната банка на Египет, 18 университета от цял свят и много други, сред които българската софтуерна компания извоюва челни позиции.

Достигането на престижните позиции в елиминационната фаза, за които се бориха 141 отбора от най-добрите специалисти на всички континенти, се дължи на отличната работа в екип на експертите по киберсигурност и информационна инфраструктура на "ТехноЛогика". "Когато някой от нас стигаше до определена фаза в дадена задача, друг се включваше да му помогне при нужда и след това продължавахме с решаването на казуса", разказат от отбора. На екипната игра залагат и организаторите на Global CyberLympics като поставят задачи, които обхващат всички области на ИТ сигурността.

"ТехноЛогика" от няколко години инвестира и предлага решения в сферата на киберсигурността на своите партньори. Компетенциите в сигурността на софтуерните приложения отличават екипа на компанията. Сериозното напредване в класирането е още едно доказателство за това. В миналогодишното издание на глобалното състезание по киберсигурност "ТехноЛогика" достигна до 14-то място в Европа.

Състезанието се организира от EC-Council Foundation, която има за цел да повиши информираността за киберсигурността. Първите два отбора с най-много точки от всеки континент ще се състезават на финала на Global CyberLympics, който ще се проведе в Канада.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X